Субота 04 трав. 2024
Всесвітній день боротьби з тютюнокурінням (World No Tobacco Day)

31 травня в усьому світі проводять міжнародну акцію, спрямовану на боротьбу з курінням, – Всесвітній день без тютюну. Цей день був встановлений у 1988 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я на 42-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я (резолюція № WHA42.19).
Метою Дня відмови від паління є активні дії по зупиненню поширення шкідливої тютюнової залежності. Це включає в себе боротьбу проти тютюнопаління в усіх прошарках суспільства. Широке інформування суспільства про шкідливий і згубний вплив тютюну на здоров’я курця і оточуючих його людей здатне позитивно вплинути на самосвідомість безлічі курців. Завдяки достатній обізнаності населення про шкоду паління для здоров’я та доступних методах позбавлення від цієї шкідливої звички багато громадян прагнуть позбутися згубної нікотинової залежності. Деякі люди не усвідомлюють всієї тяжкості наслідків від вживання тютюну для свого здоров’я і здоров’я своїх дітей.

30.05.2023 день проти тютюн 1
Згідно із Законом України №1978 «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну», забороняється куріння, вживання і використання тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без згоряння, кальянів у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, у приміщеннях закладів харчування, культурного призначення, готелів та аналогічних засобів розміщеннях громадян, гуртожитках, приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності, органів державної влади та місцевого самоврядування.

30.05.2023 день проти тютюн 2
Заборона поширюється на приміщення аеропортів, дитячі майданчики, вокзали та станції, зупинки громадського транспорту, місця загального користування у житлових будинках, підземні переходи, ліфти, таксофони, у транспорті загального користування та таксі.
Куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, та в місцях, які визначені рішеннями місцевих рад, тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі 51–170 гривень. У разі повторного порушення протягом року – 170–340 гривень, згідно зі ст. 175-1 КУпАП.
Експерти Всеукраїнської екологічної ліги закликають українців бути свідомими!
Джерела: сайт ВЕЛ
Фото: мережа Інтернет

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи