Вівторок 19 бер. 2024
Діяльність Херсонської ОО ВЕЛ 2014 рік

Херсонська обласна організація ВЕЛ брала участь у тристоронніх переговорах з питання роздільного збирання, перевезення та часткового перероблення вторинної сировини у м. Херсоні. За результатами перемовин сторони (Херсонський міськвиконком, німецька фірма «Шефер» та голова Херсонської ОО ВЕЛ В. Ідаятов) підписали Протокол намірів, яким передбачено проведення моніторингу ситуації з ТПВ, визначення майданчиків для контейнерів збору ТПВ, створення комунального підприємства, яке б відповідало технологічним вимогам поводження з ТПВ, надання фірмою «Шефер» товарного кредиту на термін до 5-ти років. Даним протоколом передбачена активна участь в його реалізації Херсонської ОО ВЕЛ.

Херсонська ОО ВЕЛ спільно з обласною організацією «Екосоюз» ініціювала звільнення з посади начальника департаменту екології та охорони навколишнього природного середовища ОДА Поповича П. О. за бездіяльність, а також взяла участь у службовому розслідуванні його роботи як посадовця та домоглася його відставки.

Спільними зусиллями активістів обласної організації ВЕЛ з управлінням водного господарства вдалося перешкодити авантюрним планам збільшення зрошувальних земель в області на 1 млн га, зупинити дії, спрямовані на відміну статусу національного парку «Джарилгацький», взяти участь у організації регіонального руху за остаточне і невідкладне вирішення питання створення Нижньодніпровського національного парку, незаконної вирубки лісів та добичі піску