Вівторок 19 бер. 2024
Діяльність Волинської обласної організації ВЕЛ 2015 рік

Акція «Первоцвіт» має широке розповсюдження серед членів Волинської ОО ВЕЛ. Ними було здійснено 25 рейдів у райони області, проведені конкурси малюнків у навчальних закладах області ранньоквітучих, ендемічних, реліктових рослин, занесених до Червоної книги.

У квітні-червні були проведені заходи до Дня довкілля, здійснено 24 виходи на прибирання територій за участю більше понад 500 активістів.

8 вересня члени Ківерцівського РО провели для молоді науковий семінар з природоохоронної тематики, а 17 вересня - науковий семінар з проблем розвитку лісівництва провели члени Шацького РО, привітавши лісівників з професійним святом. 7 жовтня здійснена акція на місця незаконного видобутку бурштину в Маневицькому р-ні (околиці с. Вовчиці). Активісти-екологи (вчителі загальноосвітніх шкіл м. Луцьк, викладачі ЛІРоЛ та студенти (30 осіб) на основі огляду цих об’єктів було складено колективні листи-заяви до голови Волинської ОДА п. Гунчика В. П. та Прем’єр-Міністра України Яценюка А. П.

У вересні волинська делегація у складі експедиції ВЕЛ взяла участь в обстеженні площ незаконного видобутку бурштину на території Рівненської області.