Вівторок 19 бер. 2024
Діяльність Чернігівської ОО ВЕЛ 2014 рік

Чернігівська ОО ВЕЛ виступила співорганізатором Міжнародного науково-практичного семінару «Пріоритети наукової цінності природних територій Полісся, що охороняються», який відбувся 20 лютого у приміщенні Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка. Учасники семінару в своїх доповідях зупинилися на питаннях біологічних та ландшафтних особливостей природно-заповідних територій Полісся, рідкісних видів біоти тасозологічно цінних рослинних угрупованнях. За результатами семінару була підготовлена та видана збірка, в якій подані доповіді учасників з України, Білорусі, Росії та Польщі.

19 Chernigiv9–11 жовтня Чернігівська ОО ВЕЛ в приміщенні в Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченко провела Міжнародну наукову конференцію «Природні та антропогенно трансформовані екосистеми прикордонних території у постчорнобильський період». Конференція мала такі напрями роботи: біологічне різноманіття (флора, рослинність, фауна, мікобіоти) прикордонних територій; антропогенна трансформація екосистем прикордонних територій; техногенно змінені екосистеми прикордонних територій в постчорнобильський період; природоохоронні території прикордонних регіонів; роль екологічної освіти для збереження природного різноманіття та збалансованого розвитку прикордонних територій. Матеріали конференції були надруковані в окремій збірці.

Члени Чернігівської ОО ВЕЛ у тісній співпраці з науковцями провели експедиційні дослідження на території Чернігівського, Ріпкинського та Семенівського районів з метою дослідження біорізноманіття та екопросвітницької роботи серед місцевого населення, організації та оптимізації екологічних стежок. У весняно-літній період у Ріпкинському районі функціонує екологічна стежка «Первоцвіти» (с. Зубахим), у Чернігівському районі – «Де Снов зливається з Десною» (с. Брусилів). Чернігівською ОО ВЕЛ проведено три молодіжні пізнавальні експедиційні дослідження фіторізноманіття Ріпкинського району (від с. Семаки до смт Любеч).

У грудні Чернігівська ОО ВЕЛ провела конкурс «Замість ялинки – зимовий букет», активно залучивши учнівську та студентську молодь Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка, а також представників Мезинського національного природного парку.

Чернігівська ОО ВЕЛ активноспівпрацює зі ЗМІ: протягом року було 6 виступів по обласному радіо, 3 публікації у місцевих газетах.