Середа 08 трав. 2024
Коростенський завод МДФ - розслідування триває
07 жовт. 2014

напротив завода_уменьш 3 жовтня 2014 року біля Коростенського заводу МДФ відбувся мітинг. Сотні місцевих жителів прийшли протестувати проти забруднення довкілля, яке здійснює вищезгадане підприємство.

  Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко зазначила, що отруйні скиди та викиди, які здійснює підприємство, шкодить здоров'ю та навколишньому середовищу.

DSC 0095_уменьшенное "Про ту надзвичайну ситуацію, яка відбулася в Коростені, Всеукраїнська екологічна ліга знала ще два роки тому, – каже Тетяна Валентинівна. –Тоді залповий викид токсичних речовин в річку Уж із заводу МДФ призвів до знищення величезної кількості риби. Тому ми вважаємо, що завод МДФ має запропонувати мешканцям Коростеня достатньо серйозну програму оздоровлення екологічної ситуації, пов’язану з модернізацією очисних споруд. Це стосується не тільки водних ресурсів, а й стану атмосферного повітря. Я особисто, вранці, перебуваючи в районі Хіммашу і Пашин, відчула страшенно неприємний сморід. Це означає, що в повітря заводом викидаються токсичні речовини. Якщо б це була тільки пара чи тепло, або там працювали справжні фільтри, люди не відчували б цього запаху. Скоріш за все, спалюються некондиційні частини виробленого МДФа, деревне волокно, просякнуте смолами, використовуються формальдегіди, що завдають великої шкоди здоров`ю людей і довкіллю", зауважила Т.В.Тимочко.

люди уменьшВсеукраїнська екологічна ліга запросила на мітинг представників незалежної лабораторії для виміру конценрації забруднюючих речовин, проте працівники заводу їх не пропустили.

 Нагадаємо, що 2 роки тому Державна екологічна інспекція призупинила діяльність підприємства через скид токсичних стоків у річку Уж, який призвів до масового замору риби.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи