Понеділок 29 квіт. 2024
Прийняття Декларації Ріо-де-Жанейро з навколишнього середовища та розвитку (Ріо-де-Жанейро, Бразилія)

Конференція ООН з проблем охорони навколишнього середовища і розвитку у 1992 році ухвалила підсумковий документ, підтвердивши Декларацію Конференції ООН з проблем охорони навколишнього середовища (1972, Стокгольм).

цср
Цей документ містить основоположні принципи міжнародного співробітництва з охорони навколишнього середовища. Серед ідей, на яких ґрунтуються 27 принципів Декларації, є такі:
– кожна людина має право на здорове і плідне життя у гармонії з Природою;
– розвиток на благо нинішнього покоління не повинен завдавати шкоди інтересам майбутніх поколінь і навколишньому середовищу;
– держави мають суверенне право розробляти свої власні ресурси, але не завдаючи шкоди навколишньому природному середовищу за межами їхніх кордонів;
– держави співпрацюють з метою збереження, захисту та відновлення цілісності екосистем Землі;
– держави ухвалюють ефективні національні закони з охорони довкілля;
– той, хто забруднює довкілля, повинен нести фінансову відповідальність за це забруднення.
Концепція збалансованого розвитку набула провідного статусу після Конференції ООН з довкілля та розвитку (1992, м. Ріо-де-Жанейро) і була відображена в прийнятому на конференції Порядку денному на 21 століття.

ТВ
Всеукраїнська екологічна ліга підтримує та розвиває Концепцію збалансованого розвитку – глобальне партнерство країн світу для досягнення збалансованого розвитку держав, комплексний підхід до проблем довкілля та розвитку, структуру систематичної спільної роботи, конкретні дії щодо здійснення цього переходу як для глобального, національного, так і для місцевого, локального рівнів.
Упродовж багатьох років обласні осередки ВЕЛ проводять різноманітні проводять практичні природоохоронні заходи, наукові конференції, круглі столи, просвітницькі заходи щодо реалізації Концепції збалансованого розвитку (детальніше на сайті ВЕЛ: https://www.ecoleague.net/.../ekolohichna-polityka-ta... ).

Мальований Конгрес
У виданнях ВЕЛ розміщуються інформація щодо досліджень реалізації сталого розвитку, зокрема у Бібліотеці ВЕЛ «На шляху до «Ріо+20»(https://www.ecoleague.net/.../vyda.../biblio/2012/Text_5.pdf ).
російські окупанти спричиняють техногенні катастрофи та нищать унікальні ландшафти України. Обласні осередки Всеукраїнської екологічної ліги проводять інформаційних заходів щодо висвітлення збитків завданих довкіллю України внаслідок російської військової агресії.

Замінування території
Всеукраїнська екологічна ліга закликає міжнародні природоохоронні організації долучитись до зупинення росії – держави-терориста задля збереження Природи!
Джерело: сайт ВЕЛ
Фото: сайт ВЕЛ
#сталий_розвиток #russialsATerroristState

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи