Вівторок 19 бер. 2024
Діяльність Волинської обласної організації ВЕЛ 2012 рік

Акція «Первоцвіт» має широке поширення серед членів Волинської ОО ВЕЛ. Щороку, з середини лютого до кінця травня у Волинській області, як і в інших областях України, відбувається торгівля рідкісними видами ранньоквітучих, ендемічних, реліктових рослин. Більшість з них знаходяться під загрозою знищення та занесені до Червоної книги. Членами організації організовані патрулі та рейди щодо запобігання продажу первоцвітів.

Важливою методичною роботою Волинської ОО ВЕЛ є програма забезпечення шкіл області краєзнавчими екологічними картами Волині.

Склалась традиція щорічних виставок екологічних робіт «Свій голос віддаю на захист природи». За матеріалами виставок традиційно видаються буклети з кращими роботами.

Членами Волинської ОО ВЕЛ підготовлено та опубліковано в обласній «Волинській газеті» статті екологічної тематики.

Волинською ОО ВЕЛ за цей рік було видано декілька нових навчальних посібників екологічного спрямування: «Екологічний туризм (Решетюк О. В., Стасюк Л. Л., Терлецький В. К., Філіпенко А. Б.), «Лікарські рослини Полісся з основами фітотерапії» (Решетюк О. В., Стасюк Л. Л., Терлецький В. К., Філіпенко А. Б.).