Вівторок 19 бер. 2024
Діяльність Херсонської ОО ВЕЛ 2010 рік

За сприяння Херсонської ОО ВЕЛ створено інформаційно-матеріальну базу Оргуського центру (у приміщенні обласної наукової бібліотеки ім. О. Гончара), Центр збалансованого розвитку Херсонської ОО ВЕЛ.

Правління Херсонської ОО ВЕЛ бере активну участь у відстоюванні державної лінії в позиціях управління охорони навколишнього середовища по відношенню до екологічної громадськості, зроблено 5 звернень до керівників цієї структури, в тому числі через ЗМІ, 2 звернення зроблено до Мінприроди.

Обласна організація 2 рази зверталась (спільно з партнерами) до голови ОДА з приводу недотримання владою м. Херсона законодавства щодо зелених насаджень, разом з обласною владою вдалося відстояти парк «Дубки» в центральній частині Херсона. Також досягнуто документального оформлення співпраці Херсонської ОО з облводгоспом у впровадженні нормованого водокористуванн. З листопада 2010 р. проводиться дистанційне навчання працівників районних управлінь водного господарства (координатор-методист Цивінський Г.В.).

Херсонська ОО ВЕЛ розпочала відпрацювання екологічної складової в Моделі оптимізованого управління медичною допомогою населенню на основі досвіду м. Вознесенська Миколаївської області. Голову Херсонської ОО ВЕЛ
(В. А. Ідаятова) включено до робочої групи МОЗ України з цього питання.

На замовлення облводхозу Херсонською ОО ВЕЛ видано «Посібник з питань нормованого водокористування» та «Інструкцію по оперативному розрахунку поливних режимів для управлінь водного господарства області».

За ініціативою Херсонської ОО ВЕЛ проведено конкурс студентських дипломних та магістерських робіт за участі студентів ВНЗ України.

Каховський районний осередок ВЕЛ проводить моніторинг екологічного стану річки Кам’яниха на території с. Корсунка Дніпрянської селищної ради. Розроблені заходи щодо покращення стану річки. Також поводяться підготовчі роботи щодо створення екологічної карти району.