Понеділок 29 квіт. 2024
Круглий стіл «Війна і довкілля: екологічні наслідки»

Жити в злагоді з довкіллям, виховати людину з новим екологічним мисленням, небайдужу до долі рідної Планети – головний мотив тематичного круглого столу «Війна і довкілля: екологічні наслідки», який відбувся у Тернопільському обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.
В роботі круглого столу взяли участь державні і громадські екологічні організації, науковці, вчителі біології та екології опорних закладів загальної середньої освіти, методисти закладів позашкільної освіти, представники духовенства.

07.06.2023 КС Тернопіль Війна і довкілля екологічні наслідки 5
Степан Вадзюк, голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри фізіології з основами біоетики та біобезпеки Тернопільського національного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського, ознайомив присутніх з методами подолання стресових та психологічних навантажень, спричинених воєнними діями російських військ в Україні.

07.06.2023 КС Тернопіль Війна і довкілля екологічні наслідки 8
Відкрила роботу круглого столу заступник директора департаменту – начальник управління загальної середньої, дошкільної, позашкільної, спеціальної освіти та цифрової трансформації департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації, доктор філософії Ганна Зварич, яка привернула увагу до ролі закладів освіти у формуванні екологічної свідомості та культури учнівської молоді.

07.06.2023 КС Тернопіль Війна і довкілля екологічні наслідки 9
Ірина Леньків, представник управління екології та природних ресурсів Тернопільської обласної військової адміністрації, ознайомила присутніх з природно-заповідними об’єктами області. Питання еколого-просвітницької роботи в умовах воєнного стану висвітлив Іван Герц, директор Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Заслужений працівник народної освіти України. Ольга Жиглевич, фахівець з екологічної освіти Національного природного парку «Кременецькі гори», розповіла про екологічну роботу закладу, його співпрацю із закладами освіти району.
Голова громадської організації «Екоальянс», член громадської ради при Тернопільській обласній військовій адміністрації, Олександр Філь запропонував методику співпраці закладів освіти з громадськими екологічними організаціями.

07.06.2023 КС Тернопіль Війна і довкілля екологічні наслідки 11
Отець Дмитро Онуфрик, екореферент Одеського екзархату УГКЦ, розповів, як поєднані проблеми довкілля із духовним станом людини.
Тетяна Гуцало, заступник директора з навчальної роботи Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, презентувала релаксаційно-екологічну стежку здоров’я та її роль у подоланні стресових ситуацій дітей.

Джерело: Тернопільська ОО ВЕЛ
Фото: Тернопільська ОО ВЕЛ

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи