П'ятниця 29 бер. 2024
Еколого-просвітницька робота бібліотек Білгород-Дністровського району

IMG 7009Екологічне виховання дітей та молоді - пріоритетний напрямок роботи бібліотек Білгород-Дністровського району. У цьому напрямі бібліотекарі проводять багато цікавих масових заходів,  організовують  гуртки та клуби при бібліотеках, тісно співпрацюють з екологами. Плідною є співпраця бібліотек з Всеукраїнською екологічною лігою (ВЕЛ), завдяки якої фонди бібліотек поповнюються справді ексклюзивними документами  на різних видах носіїв- книги, журнали, відео, плакати.

В цьому році центральна районна бібліотека  визначила квітень-місяць для проведення районного екологічного марафону, в рамках якого  у селі Семенівка пройшов екологічний флеш-моб «Земля-наш спільний дім». Його організаторами стали голова Одеської ВЕЛ Аксентєва  Ольга  Миколаївна та бібліотекар Семенівської бібліотеки Пітченко Лідія Микитівна.IMG 7026

Захід проходив в школі з школярами 5-6 класів. Бібліотекар Лідія Микитівна, вчитель Зінаїда Олександрівна говорили про красу рідної землі, про потребу її збереження. Діти читали вірші, переглядали відеофільми та мультуроки обережності  від мудрої  тітоньки Сови. Ольга Миколаївна повела з ними повчальну бесіду щодо енергозбереження: "Електроенергія – наш помічник, але ж може стати і ворогом. Та й зберігати її потрібно, тому енергозберігаючі лампочки – важливе питання сьогодення"

Ольга Миколаївна розповіла про всеукраїнський дитячий союз «Екологічна варта», який об'єднує дітей, підлітків, молодь, небайдужих до проблем навколишнього середовища. Мета діяльності спілки - виховання екологічно-грамотної особистості, шляхом організації цікавої екологічної роботи з дітьми та молоддю, їх участі у дослідницькій роботі та природоохоронних акціях, допомога молодому поколінню в усвідомленні себе частиною навколишнього світу.

На закінчення всі присутні одержали подарунки від ВЕЛ: шкільна  бібліотека – прекрасну екологічну енциклопедію та комплект літератури, сільська бібліотека комплект літератури,  а всі присутні екологічні брошури та магнітні стрічки.

В розділі "Одеська обласна організація":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи