П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Тренінг для школярів «Сортуй відходи правильно!»

Експерти Всеукраїнської екологічної ліги та Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» провели тренінг «Сортуй відходи правильно!» у бібліотеці для дітей ім. Гагаріна ЦБС Деснянського району для її найменших відвідувачів – школярів 1-4 класів.
Під час тренінгу діти дізнались про те, які різновиди відходів існують та яких правил сортування варто дотримуватись. Вони ознайомились з різними видами контейнерів для відходів та «вмістом» кожного з них.

1

Учасники тренінгу


Діти взяли участь у інтерактивних іграх та вправах, які спрямовані на запам’ятовування інформації про види відходів. Учні мали можливість показати свої знання та вміння сортувати відходи під час гри «Розклади відходи за правильними контейнерами».

12
Також, тренінг допоміг сформувати дітям та їх батькам уявлення про сортування відходів, як важливої складової сталого розвитку, оскільки це допомагає зменшити кількість відходів, що потрапляють на сміттєзвалища та забруднюють навколишнє середовище. Окрім того, правильне сортування відходів дозволяє ефективніше використовувати ресурси та сприяє збереженню довкілля. Завершенням тренінгу стала «екологічна» руханка на свіжому повітрі.

10

Бесіда


Сортування відходів та збалансований розвиток – це нерозривні поняття, які взаємодіють між собою в рамках екологічної відповідальності та збереження природних ресурсів для майбутніх поколінь. Одним із завдань Стратегії збалансованого розвитку України до 2030 року є здобуття всіма учнями знань і навичок щодо принципів сталого розвитку та збереження довкілля. Перехід до збалансованого розвитку – це процес зміни ціннісних орієнтацій багатьох людей. Для зміни поведінки важливі екологічне виховання і освіта, просвітницька діяльність.

18

Робота з дітьми 


Освіта – це ключ до майбутнього. Бо освіта – це той фундамент, з якого починається розвиток кожної особистості, суспільства, нації та народу в цілому. Це засіб відтворення та підвищення інтелектуального та духовного потенціалу народу, виховання патріота, громадянина, в тому числі й завдяки підвищенню рівня екологічних знань та навичок.
Всеукраїнська екологічна освіта дякує учасникам тренінгу за активну роботу та бібліотеці для дітей ім. Гагаріна ЦБС Деснянського району за співпрацю!
Джерела: сайт ВЕЛ, мережа Інтернет
Фото: бібліотека для дітей ім. Гагаріна ЦБС Деснянського району

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи