Версія для друку
Тренінг для школярів «Водяна крапля»

У Всесвітній день води фахівці Всеукраїнської екологічної ліги та Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» у Бібліотеки для дітей ім. Гагаріна ЦБС Деснянського району, провели тренінг «Водяна крапля» для найменших відвідувачів бібліотеки – школярів 1-4 класів.

_крапля_7.jpeg

Ми разом відзначили, що вода є унікальним елементом земної поверхні, і саме через наявність великої кількості води нашу Землю також називають «блакитною планетою». Незважаючи на таку кількість води, більша її частина міститься в океанах і морях, і тільки 0,6% загальної кількості  живильної вологи придатні для споживання. Вже сьогодні існує загроза виникнення та загострення проблем із питною водою на кшталт проблем з використанням енергоносіїв, таких, як нафта, газ та вугілля.

За ступенем водозабезпечення Україна посідає одне з останніх місць у Європі. Водні ресурси України використовуються, а отже, і забруднюються, у декілька разів інтенсивніше, ніж в інших країнах.

Поверхневі, ґрунтові та підземні води є важливими елементами гідрологічного циклу землі. Поверхневі води включають річки, озера, моря, океани та льодовики. Ґрунтові та підземні води залишаються одним з найменш досліджених і найважчих для обліку та контролю водних ресурсів.

Вода використовується у сільському господарстві (зрошення), промисловості (як сировина, а також як охолоджувальний та нагрівальний засіб) та для побутових цілей (споживання, особистої гігієни, миття, відпочинку тощо). В наші часи нераціональне використання та забруднення води є достатньо серйозною проблемою, що може призвести до катастрофи.

_крапля_1.jpeg

Оскільки всі ми споживаємо воду, то й несемо відповідальність за її збереження.

В основу збереження водних ресурсів покладено два фундаментальні принципи: раціональне використання та охорона.

Наявність чистих водних ресурсів визначають можливості розвитку промисловості, сільського господарства, та впливають на розміщення населених пунктів, організацію відпочинку та оздоровлення людей.

Під час тренінгу дітей познайомили з важливістю збереження води, показали цікаві відео, з яких малеча дізналася про цінність ресурсі нашої планети. Діти з захопленням брали участь у природоохоронних іграх, які були запропоновані тренерами. Діти виявили значний інтерес до екологічних проблем водних ресурсів, пограли у вікторини та рухливі ігри, а також намалювали власні плакати на тему збереження води.

_крапля_8.jpeg

Всеукраїнська екологічна ліга, робить усе можливе, щоб в сучасному світі діти разом з дорослими ставали на захист довкілля!

Джерела: сайт ВЕЛ, мережа Інтернет

Фото: сайт ВЕЛ