П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології»
Шановні пані та панове!
24–25 листопада 2022 року планується проведення Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», який відбудеться у м. Київ у форматі онлайн.
Ключова тема Форуму – Дорожня карта реалізації Закону України «Про управління відходами». Організатором заходу є Всеукраїнська екологічна ліга. Форум проводиться за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.
Форум 3
У 2022 році Україна веде героїчну і виснажливу боротьбу проти російської збройної агресії, наслідками якої є бомбардування великих міст і маленьких селищ, загибель людей. Через обстріли промислових підприємств, місць накопичення небезпечних відходів, об’єктів критичної інфраструктури у довкілля потрапляють отруйні хімічні речовини. На фоні багаторічних проблем поводження з відходами в Україні, сьогодні однією з найгостріших проблем є накопичення відходів війни. Снаряди, ракети та уламки від них, згорілий, пошкоджений транспорт та військова техніка, медичні відходи, акумулятори та руїни будівель, усе це – відходи, які залишаються в містах, селищах, лісах, полях, пляжах, у воді та на нашій землі після бойових дій.
Форум 1
Метою Форуму є визначення пріоритетних шляхів реалізації Закону України «Про управління відходами», вирішення проблем перероблення та утилізації відходів війни без негативного впливу на довкілля, сприяння залученню інвестицій у створення екологічно дружньої інфраструктури перероблення відходів, впровадження природоохоронних ініціатив та проєктів, налагодження та зміцнення транскордонного співробітництва, впровадження засад збалансованого (сталого) розвитку в Україні, реалізація екологічно дружніх, ресурсо– та енергоефективних технологій, сприяння співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу.
Форум 2
До участі у Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» запрошуються представники органів державної влади та місцевого самоврядування, міжнародних організацій, науковці, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та технологічного обладнання перероблення відходів, установи, які працюють у галузі екологічної безпеки та охорони довкілля, природоохоронні громадські організації, ЗМІ.
За рішенням Оргкомітету Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» оргвнесок за участь у форумі у 2022 році скасовується. Але ми закликаємо, за можливості, долучитись до збору коштів на придбання термоодягу та технічного обладнання для наших славних захисників. Відправити донат можна за посиланням: https://send.monobank.ua/jar/6UHzxPvTso
Звіт про використання коштів дивіться тут: https://www.facebook.com/all.ukrainian.environmental.league.
Оформлення участі у конференційних заходах:
Необхідно до 15 листопада 2022 року надіслати:
– заповнену реєстраційну форму (бланк додається) на електронну адресу Оргкомітету Форуму: vidhody.org@gmail.com
– текст доповіді, якщо учасник планує публікацію (вимоги до оформлення доповідей додаються) * в збірці матеріалів Форуму.
*Автори мають самостійно пересвідчитися в отриманні Оргкомітетом надісланих реєстраційної форми та доповіді.
До Програми Форуму будуть внесені теми виступів лише тих учасників, які надіслали текст доповіді. Детальний розклад Форуму, електронну версію збірки доповідей та презентації учасників Форуму отримають зареєстровані учасники.
Для контактів та отримання додаткової інформації:
Олена Пащенко +380961744793, +380990554739,+380442893142
e-mail: vidhody.org@gmail.com
Маємо надію на Вашу участь та подальшу співпрацю!
З повагою,
Оргкомітет Національного форуму
«Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології»

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи