Вівторок 19 бер. 2024
Лісові пожежі на Херсонщині

English below

У Херсонській області вогонь охопив ліси біля сіл Геройське та Іванівка, але російські окупанти не дозволяють гасити пожежу. З 25 квітня по 2 травня пожежі охопили понад 800 га лісу на окупованій території Херсонщини.

Загалом кількість пожеж у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року для Херсонської області зросла у 2,6 разів, середня площа пожежі зросла у 16 разів. Від початку 2022 року в лісах України вже ліквідовано 86 пожеж на площі 438 га, що в 11 разів більше від кількості та в 78 разів більше від площі загорянь за аналогічний період 2021 року.

Пожежа Херсонська обл

Лісові пожежі істотно впливають на стійкість лісових екосистем, формування кругообігу вуглецю, тепловий режим ґрунту, забруднення поверхневих і підземних вод, а також завдають великої шкоди рослинному і тваринному світу. Через пожежі різко погіршуються умови природного відновлення лісів, вони призводять до утворення пустирів, зміни хвойних порід деревостанами малоцінних листяних порід. Екологічні наслідки від лісових пожеж полягають в забрудненні атмосферного повітря вуглекислим газом і продуктами піролізу лісових горючих матеріалів, вигоряння кисню. З лісовими пожежами в повітря потрапляють частинки сажі, тобто вуглець і продукти неповного згоряння деревини. Різні органічні речовини, в числі яких багато фенольних сполук, які мають мутагенні і канцерогенні властивості. Задимлення повітря веде до погіршення мікроклімату землі; збільшення числа туманних днів, зменшення прозорості атмосфери і зумовленого ним зниження видимості, освітленості, ультрафіолетової радіації.

Всеукраїнська екологічна ліга закликає дотримуватись правил та не відвідувати ліси громадянам, особливо в регіонах, які нещодавно звільнили від окупантів.

Пожежа Херсонська обл 1 ДСНС

Джерело: Держлісагентство https://forest.gov.ua/

Фото: https://www.pravda.com.ua/news/2022/05/7/7344742/

In Kherson Oblast, a fire engulfed forests near the villages of Geroyskoye and Ivanovka, but Russian kafirs are not allowing the fire to be extinguished. From April 25 to May 2, fires engulfed more than 800 hectares of forest in the occupied territory of Kherson region.

Overall, the number of fires compared to the same period in 2021 for the Kherson region increased by 2.6 times, the average fire area increased by 16 times. Since the beginning of 2022 in the forests of Ukraine has already eliminated 86 fires in the area of 438 hectares, which is 11 times more number and 78 times more fire area for the same period in 2021.

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи