Четвер 28 бер. 2024
Всеукраїнська екологічна ліга закликає підгодовувати зимуючих птахів

Птахи 22 528 січня 2022 року у приміщенні Центральної дитячої бібліотеки імені А. Костецького (м. Київ) відбулось підведення підсумків щорічної акції Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» «Наша допомога птахам». Захід проведено для читачів бібліотеки – учнів молодшої школи закладу освіти № 82 за сприяння Всеукраїнської екологічної ліги.

Метою є виховання дбайливого ставлення до природи рідного краю та почуття відповідальності за довкілля, практична допомога птахам, ознайомлення з їхнім видовим різноманіттям птахів.

Птахи 22 7

Птахи 22 8Усе життя птахів узимку цілковито підпорядковане пошукам їжі, адже світловий день короткий, а втрати сил і енергії значні. Птахи майже весь час тримаються поряд зі своїми кормовими ділянками. Деякі з них, синиці, сойки, горіхівки, ще з осені роблять запаси насіння, ховаючи його під корою, в тріщинах гілок тощо.

Говорять, що для пташки страшнішим є голод аніж холод, тому немає потреби доводити користь підгодівлі птахів, яка взимку є одним із найреальніших шляхів допомоги пернатим.

Птахи 22 2Всі учасники старанно підготувались: створили малюнки та оповідання про птахів, натхненно та творчо підійшли до виготовлення годівничок. Членам журі досить складно було визначитись з переможцями, хотілось всіх відзначити, адже одразу було видно що проведена велика робота. Всім учасникам акції було надано подарунки від бібліотеки та від Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта». Після підведення підсумків ми всі з годівничками вийшли до парку і прилаштували їх, кожну годівничку наповнили насінням або зерном. Ми і й незчулися, як позлітались голуби, синички та снігурі. Вони радісно трепетали крилами і раділи поживі, адже зараз їм дуже складно знайти їжу.

Зима – важке випробування для всіх пернатих, тож не забуваємо годувати птахів!

Птахи 22 1

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи