П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Про створення проєкту «Психологічна реабілітація у Природі»

Гостра потреба у психологічному відновленні дітей, які постраждали від російської військової агресії, стали внутрішньо переміщеними особами, виникла внаслідок численних руйнацій, завданих російськими військами Україні. Більше ніж 1051 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Офіційне число дітей-жертв – 358. Кількість поранених – понад 693. Понад 2,7 мільйонів дітей стали внутрішньо переміщеними особами. Щонайменше 650 тис. учнів та 22 тис. педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти були змушені втекти за кордон, у тому числі близько 2029 дітей з особливими освітніми потребами. Україна зафіксувала примусову депортацію понад 5600 дітей до росії, але реальна кількість більша.Через бомбардування та обстріли загарбників пошкоджені 2197 закладів освіти, з них 223 – зруйновані повністю.

1 4

Діти-переселенці, які живуть в спортзалі школи

Ці цифри не остаточні, триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях. Діти втрачають матерів та батьків, звичне середовище існування, можливості отримати якісні освіту, виховання, дозвілля. Така необхідність у психологічній реабілітації буде зберігатись для дітей і у наступні роки. 

1 1

Зруйнована школа

Також діти мають потреби у оздоровленні, відпочинку, відновленні. Саме тому експертами Всеукраїнської екологічної ліги був розроблений проєкт «Психологічна реабілітація у Природі». Мета Проєкту – створення системи надання дієвої психологічної підтримки та реабілітації дітям, які постраждали від російської військової агресії, використання потенціалу природних екосистем для відновлення після травматизації та рекреаційних можливостей природно-заповідних територій. Партнерами проекту є Інститут проблем виховання НАПН України (https://ipv.org.ua/), Інформаційно-просвітницький центр «Екологічна варта» (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02CPvc2CASKbDRB16jkyiB9jiCaGA59tLyRtTpg3xsY3HMYMkrB55D9J1LVuw44E8bl&id=2245149015709279), ТОВ «Центр екологічної освіти та інформації», Донецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (https://ippo.dn.ua), Департамент екології та природних ресурсів Донецької обласної військової адміністрації (www.ecoprosvita.org.ua).

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи