П'ятниця 19 квіт. 2024
Підсумки конкурсу «Карпатський екорейнджер»
Закарпатська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги спільно з Ясінянською територіальною громадою провела конкурс «Карпатський екорейнджер» в рамках проекту «Поширення сталих практик управління відходами у гірському районі Верхньої Тиси». Головною метою конкурсу став пошук та фіксація якомога більшої кількості стихійних сміттєзвалищ на території громади, використовуючи мобільний додаток «EcoHike» (українською мовою: https://www.globallogic.com/ua/key-projects/ecohike).
Наразі в Ясінянській громаді, як і в більшості населених пунктів України, існують труднощі з організацією дієвої системи поводження з побутовими відходами. Існує висока ймовірність утворення великої кількості несанкціонованих сміттєзвалищ.
До участі у конкурсі були запрошені учні Ясінянської територіальної громади віком від 10 до 17 років, які об’єднувалися в команди до 10 осіб. Загалом 7 команд долучилося до пошуку та опису стихійних сміттєзвалищ.
 
Учасники конкурсу біля виявленого сміття 1
 
Учасники конкурсу біля виявленого сміття
 
Учасники конкурсу біля виявленого сміття
 
Переможцем стала команда «Друзі природи». Саме вона отримала найбільший приз – автономну акустичну систему SVEN PS 750. Усі учасники конкурсу були нагороджені сертифікатами і, що важливо, шевронами Карпатського екорейнджера. Вони пообіцяли і далі продовжувати «полювати» на стихійні сміттєзвалища.
 
Переможці конкурсу
 
Переможці конкурсу
 
В рамках акції всі учасники також прибрали одне з раніш визначених сміттєзвалищ, таким чином зробили ще один практичний внесок у очищення унікальної карпатської природи.
Прибирання сміття
 
Прибирання сміття 2
 
Прибирання сміття 3
 
Прибирання сміття 5
 
Учасники конкурсу під час прибирання
 
Прибирання сміття на березі річки
 
Прибирання сміття на березі річки
Учасники конкурсу
 
 
Всеукраїнська екологічна ліга щиро вдячна всім учасникам конкурсу, бажає нових звершень та мирного неба. Дбаймо разом про чисте довкілля для України!

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи