П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Всесвітня акція "Година Землі"

26 березня відзначається Година Землі (англ. Earth Hour).

Це година уваги до планети Земля.

Наша увага сьогодні прикута катастрофічних наслідків російської військової агресії.

Військова російська агресія принесла в Україну страшні руйнування, поранення і загибель сотень військовослужбовців та  мирних мешканців міст і сіл в різних куточках нашої держави.

Російські окупанти в ході війни спричиняють техногенні катастрофи.

Дії керівництва російської федерації, російських військових та інших осіб кваліфікуються відповідно до міжнародного права як геноцид, військові злочини та злочини проти людяності, в тому числі, злочини проти  довкілля. 

Останньої суботи березня о 20:30 за місцевим часом мільйони людей по всьому світу відмовою на годину від освітлення та електроприладів показують готовність ощадливо використовувати природні ресурси.

Це міжнародна екологічна акція, організована Всесвітнім фондом природи (WWF). Акція проводиться з 20:30 до 21:30 за місцевим часом.

Мета акції – привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем планети і об'єднатися для їх вирішення.

Вперше акція була організована наприкінці березня 2007-го року Всесвітнім фондом дикої природи та австралійським виданням «The Sydney Morning Herald»: близько 2100 фірм і компаній австралійського міста Сідней, а також понад 2,2 млн. його жителів вимкнули освітлення на одну годину . За цей час енергоспоживання міста було скорочено більше ніж на 10%, що в свою чергу сприяло і скороченню викидів вуглекислого газу в атмосферу. За підрахунками фахівців, ефект від акції був такий, що на той час нібито в місті на дорогах на 48 тисяч автомобілів стало менше. У 2009 році Україна разом з 87 іншими країнами світу також взяла участь у всесвітній акції. У 2012-му році в цій акція стала набагато масштабнішою, у ній брало участь вже 147 країн і понад 5,4 тис. міст і населених пунктів.

У 2021 році в Україні Година Землі 2021 присвячена старовіковим лісам та було відкрито національний збір голосів на підтримку правікових лісів. В Україні понад 50 міст брали участь в акції в різні роки.

Всеукраїнська екологічна ліга упродовж довгих років підтримує цю акцію. Діймо разом на захист довкілля. Слава Україні!

Фото: соцмережі

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи