Четвер 28 бер. 2024
Всеукраїнський день бібліотек
30 вересня в Україні відзначають Всеукраїнський день бібліотек!
На сьогодні формування екологічного світогляду є питанням глобального значення. Важливу роль у формуванні екологічної культури відіграють бібліотеки.
Від початку військового вторгнення росії в Україну російські окупанти пошкодили 221 та зруйнували понад 100 бібліотек. 101 бібліотека втратила значну частину своїх фондів, а у 21 бібліотеці не зберігся жоден документ. За даними Міністерство культури та інформаційної політики України 33% з постраждалих бібліотек знаходяться в Донецькій області, 24% – у Київській, по 9% – у Миколаївській та Харківській областях.
На сьогодні більшість бібліотек України не лише обслуговують користувачів, проводять культурно-просвітницькі заходи, а й перетворилися на волонтерські центри допомоги Збройним Силам України і внутрішньо переміщеним особам.
Упродовж багатьох років Всеукраїнська екологічна ліга спільно з бібліотеками України проводить інформаційні заходи, тренінги, майстер-класи, спільні дитячі конкурси, презентації для поширення сучасних освітніх екологічних програм та методичних матеріалів, організовувала конкурс разом з мережею бібліотек для юнацтва (детальніше на сайті ВЕЛ: https://www.ecoleague.net/diialnist/spivpratsia/biblioteky ).
ВЕЛ надсилає власні видання, книги партнерських організацій, роздаткові матеріали для проведення природоохоронної роботи з дітьми та молоддю бібліотекам України. Для отримання літератури необхідно заповнити анкету та надіслати на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..">.
 
Видання ВЕЛ
 
Видання ВЕЛ
Екологічний вісник
 
Науково-популярний журнал "Екологічний вісник"
 
Ми щиро вітаємо всіх бібліотекарів з професійним святом та дякуємо за Вашу працю! Пропонуємо Вам згадати приємні та плідну співпрацю ВЕЛ з бібліотекарами.
Учасники семінару Еколого просвітницька діяльність у бібліотечній справі 27 09 2017 Херсон 1
 
Учасники семінару "Еколого просвітницька діяльність у бібліотечній справі" 27. 09. 2017, м. Херсон
 
Учасники семінару Еколого просвітницька діяльність у бібліотечній справі 2015 Житомирщина
 
Учасники семінару "Еколого просвітницька діяльність у бібліотечній справі", Житомирщина, 2015
Учасники семінару Енергозбереження у побуті 2015 Київ 1
Учасники семінару "Енергозбереження у побуті", Київ, 2015
 
Джерела: Міністерство культури та інформаційної політики України, сайт ВЕЛ, мережа Інтернет
Фото: сайт ВЕЛ, мережа Інтернет

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи