П'ятниця 29 бер. 2024
11 листопада – Міжнародний день енергозбереження

День енергозбереження 5У всьому світі, питання енергозбереження стає дедалі актуальнішим. Це не лише економічна вигода для споживачів та зменшення навантаження на електричні мережі, а також, що надзвичайно важливо, збереження довкілля для наших нащадків.

Енергозбереження передбачає не відмову від благ цивілізації чи обмеження власних потреб, а шлях раціонального використання енергоресурсів, отримання більшого обсягу корисної роботи електроприладів за рахунок тієї ж кількості електроенергії.

День енергозбереження 3Основна мета Міжнародного дня енергозбереження – привернення уваги влади та громадськості до раціонального використання ресурсів та розвитку поновлюваних джерел енергії.

У міжнародний День енергозбереження в усіх країнах, де відзначається це свято відбуваються заходи, спрямовані на те, щоб проінформувати людей про способи енергозбереження та альтернативні джерела енергії, розповісти, чому важливо економити енергію.

День енергозбереження 1Активісти Всеукраїнської екологічної ліги щороку до Міжнародного дня енергозбереження проводять різноманітні заходи: уроки для учнів, Всеукраїнська конференція «Енергоефективна школа», інформаційні заходи в бібліотеці «Енергозбереження у нашій оселі», просвітницьку акцію «Заощаджуй енергію – зберігай довкілля» тощо.

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи