Вівторок 19 бер. 2024
Сьогодні ми відзначаємо Всеукраїнський День довкілля

День Довкілля 2021 2Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють димом повітря мегаполісів; від убитого заради бивнів слона десь у Центральній Африці до вирубаних декількох гектарів лісу у Закарпатті. 

День довкілля2021 3Головну загрозу довкіллю становить Людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність.

Відзначають в Україні щорічно, починаючи з 1999 року, згідно з  Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98 на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій щодо розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево–Життя» та іншими громадськими ініціативами.

День довкілля2021 1

Щороку, у рамках підготовки до Всесвітнього дня Землі та Дня довкілля, активісти Всеукраїнської екологічної ліги в усіх областях України проводять практичні природоохоронні заходи, наукові конференції, круглі столи, просвітницькі заходи для дітей і молоді.

Довкілля 2021 6Пам’ятаймо, що чисте довкілля – це наше майбутнє!

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи