Вівторок 19 бер. 2024
Вітаємо Аллу Миколаївну Прищепу, голову Рівненської обласної організації ВЕЛ, зі здобуттям наукового ступеня доктора сільськогосподарських наук!

Прищепа вітання1Всеукраїнська екологічна ліга вітає Аллу Миколаївну Прищепу, голову Рівненської обласної організації ВЕЛ, зі здобуттям наукового ступеня доктора сільськогосподарських наук.

Захист дисертації «Теоретико- методологічні основи оцінювання кризових явищ агросфери у зоні впливу урбосистем» відбувся 8 квітня 2021 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради у Поліському національному університеті.

Шановна Алло Миколаївно, нехай Ваша енергія, вкладена у цю роботу, сприятиме сталому розвитку української агросфери. На значній території України агросфера перебуває у зоні впливу урбосистем і зазнає їх впливу. Водночас, агросфера має вплив на природні екосистеми. Нова стала агросфера має стати середовищем комфортного життя для сільських та міських мешканців і сприяти відтворенню природних ресурсів.

Ми покладаємо великі сподівання, що український уряд, керівництво Міндовкілля, Мінагрополітики та Мінрегіону зможуть оцінити і скористатися Вашими ідеями та практичними результатами.

Прищепа вітання2

Наукова новизна дисертаційної роботи «Теоретико- методологічні основи оцінювання кризових явищ агросфери у зоні впливу урбосистем» полягає у створенні концептуальної моделі дослідження агросфери в зоні впливу урбосистеми (ЗВУ) та розроблення методології, та методик, які дозволяють системно оцінити сучасний стан цієї складної соціо-економіко-екологічної системи, визначити кризові явища, чинники, що призводять до порушення їхньої сталості та розкрити шляхи управління агросферою ЗВУ з врахуванням синергетичних впливів урбосистеми.

Результати досліджень впроваджено та використовуються у сфері екології та природних ресурсів, земельних відносин, просторового планування на державному, регіональному та локальному рівнях. Матеріали та висновки дисертації впроваджено в роботі Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА. Напрацюваннями А. Прищепи користується у своїй діяльності Всеукраїнська екологічна ліга.

Результати дисертаційної роботи впроваджені у навчальний процес при викладанні навчальних дисциплін «Урбоекологія», «Системний аналіз якості навколишнього середовища», «Екологічна безпека регіонів», «Моніторинг довкілля», «Охорона і раціональне використання водних ресурсів» для студентів Національного університету водного господарства та природокористування.

Прищепа вітання3

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи