Субота 20 квіт. 2024
Вітаємо із Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища!

Всеукраїнська екологічна ліга вітає всіх небайдужих природоохоронців, екологів, тих, хто бореться та діє на захист Природи, із Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища!

5 червня ОНС 1Ця дата – одна з найважливіших подій екологічного календаря – була започаткована Генеральною асамблеєю ООН на 27-й сесії 15 грудня 1972 року і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. Враховуючи масштаби проблеми та важливість їх вирішення, у структурі ООН була створена нова організація – Програма ООН з навко­лишнього середовища, під егідою якої і відзначається ця екологічна дата.5 червня ОНС 5

5 червня ОНС 6Охорона навколишнього природного середовища – нова форма взаємодії людини і природи, яка являє собою систему державних і суспільних заходів (технологічних, економічних, адміністративно-правових, просвітницьких, міжнародних), спрямованих на гармонійну взаємодію суспільства й при­роди, збереження й відтворення природних ресурсів і діяльність екологічних співтовариств в ім’я сучасних і майбутніх поколінь. Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді най­важливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації.

5 червня ОНС 3

Заходи до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища проводяться у більшості країн світу як на дер­жавному рівні, так і на рівні громадських організацій, ко­лективів навчальних закладів, шкіл.5 червня ОНС 7

Це насправді «народна подія», що супроводжується вуличними мітингами, парадами велосипедистів, «зеле­ними» концертами, конкурсами творів і плакатів у школах, посадкою дерев, а також кампаніями з рециркуляції відхо­дів і прибирання території.

5 червня ОНС 11

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи