П'ятниця 29 бер. 2024
29-30 січня 2020 року у м. Львів відбулась зустріч в рамках розширення Програми «Змінимо країну разом»

IMG 3591 1580293619 3984x2656 1 029-30 січня 2020 року до м. Львів завітали представники обласних державних адміністрацій з Луганської, Донецької та Івано-Франківської областей. В межах візиту відбувся обмін досвідом у сфері культури, освіти та адміністрування, а також було розглянуто питання подальшої реалізації Меморандуму про співпрацю в рамках розширення Програми «Змінимо країну разом».

Під час заходів учасники обговорили досвід реалізації проєктів в рамках конкурсів освітніх, культурних та медійних обмінів в межах Програми, проект «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти» та екологічну політику Львівської та Донецької областей.

львів 29 01 1

Зокрема, Департамент екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації презентував інноваційну міжвідомчу регіональну програму «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини на 2020–2025 роки», яка реалізується за безпосередньої підтримки голови Донецької ОДА. Всеукраїнська екологічна ліга є одним із партнерів підготовки та реалізації цієї програми.

Досвід Донецької області щодо комплексної роботи з екологічної просвітою та інформуванням буде першим в Україні.IMG 5384 1

Виконання даної програми  дозволить значно підвищити рівень екологічної просвіти та інформування населення області, створити умови для запровадження у повсякденне життя моделей сталого споживання, активізувати їхню роль у запобіганні забруднення та здійсненні контролю за станом навколишнього середовища, збалансованому використанні природних ресурсів Донеччини.

львів 29 01 2Сподіваємось, що подальше поглиблення регіональної співпраці у освітній, культурній та інформаційній сферах матиме успішні результати!

Україна – єдина! Схід і Захід разом!

 

Довідково. З 2018 року «Єврорегіон Карпати – Україна» реалізує програму «Змінимо країну разом», що передбачає проведення конкурсів міжрегіональних обмінів в освітній, культурній і медійній сфері. До цього часу здійснювалась співпраця у даному форматі між Львівщиною та Луганщиною.

Меморандум про співпрацю в рамках Програми «Змінимо країну разом» між Міністерством освіти і науки України, Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією, Донецькою обласною державною адміністрацією, Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» було підписано в рамках конференції «Співпраця задля розвитку», що відбулася 9-10 грудня 2019 року в селі Плав’я, Львівської області. 

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи