Четвер 28 бер. 2024
Cтворення еколого-освітніх туристичних маршрутів «ЕКО-стежки Київщини»

ЕКО стежки 4 400 річнии Катюжанськии дубЦентр екологічної освіти та інформації на замовлення Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації реалізує проект «ЕКО-стежки Київщини», результатом якого стане створення еколого-освітніх туристичних маршрутів у Вишгородському та Обухівському районах.

Підставою для розробки даного проекту є Регіональна програма розвитку природно-заповідного фонду Київської області «Київщина заповідна» на 2017–2020 роки, затверджена рішенням Київської обласної ради, та Перелік природоохоронних заходів на 2020 рік, які фінансуються за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

ЕКО стежки 5 Дзвінкова криницяМета проекту – популяризація туристичної привабливості Київщини, формування дбайливого ставлення до природи, історії та культури рідної землі.

Цільовою аудиторією проекту є ті, хто цікавиться вивченням природної та історико-культурної спадщини регіону, фахівці-екологи, краєзнавці, вчителі, студентська молодь, прихильники туристичних мандрівок, учасники екскурсій вихідного дня.

ЕКО стежки 6 Руднянське лісництво. Розмноження сосниДо реалізації проекту запрошені науковці, місцеві активісти-екологи, лісівники та краєзнавці. Обстеження розпочалося з об’єктів природно-заповідного фонду Вишгородського, Обухівського та Васильківського районів Київщини. Десятки кілометрів польових та лісових доріг, знайомство з таксаційними картами, планами, лісами, озерами, річками, балками – все задля того, щоб розробити цікаві та змістовні маршрути, якими будуть мандрувати дорослі і малі поціновувачі природи рідного краю.

Розроблено Путівник мандрівника, який містить інформацію про всі об’єкти за цими двома еколого-освітніми маршрутами.

ЕКО стежки 3 Заказник Хвощ великииДля школярів Київської області  планується проведення конкурсу «Люби і знай свій рідний край», в рамках якого діти зможуть розробити маршрут  екологічної стежки з описом природних, історичних, археологічних та культурних об’єктів місцевості, де вони живуть або навчаються, придумати  казку «Як врятувати нашу планету від сміття?», зняти відеоролик «Як ми допомагаємо зберегти довкілля», скласти екологічну гру, написати оповідання чи есе на тему «Моя Київщина», а також намалювати плакати та малюнки щодо екологічних проблем області та шляхів їх розв’язання.

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи