П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Нові правила поводження з відходами

Нові правила відходи2Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект № 2207-1-д «Про управління відходами». Він запроваджує такі ж самі правила поводження з побутовими відходами, як і в розвинених країнах Європи.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом впроваджуються в національне законодавство основоположні принципи і положення європейського законодавства в галузі управління відходами, зокрема, введення ієрархії управління відходами та основні вимоги до розширеної відповідальності виробника, вводиться система довгострокового планування управління відходами на національному, регіональному та місцевому рівнях. Проектом закону також передбачено впровадження інформаційної системи управління відходами. Пропонується посилити контроль за збором і обробкою небезпечних відходів шляхом посилення вимог до ліцензування такої діяльності.Нові правила відходи3

Крім того, запроваджується розширена відповідальність виробника. Так, роздільне збирання, перевезення та контроль таких відходів, як упаковка, електричне та електронне обладнання, батарейки і акумулятори, транспортні засоби, мастила (оливи), шини, текстиль тощо у складі побутових відходів фінансуватимуться не за рахунок тарифу для населення, а за рахунок внесків від виробників продукції.

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи