Вівторок 19 бер. 2024
Замість ялинки – зимовий букет

Замість ялинки1Вже зовсім скоро до нас прийдуть новорічно-різдвяні свята, на які з нетерпінням чекають і дорослі, і діти.  Кожен з нас мріє поринути у їх магію та піднесену атмосферу. А святам, як відомо, передує ретельна підготовка. І починаємо ми з прикрашання зеленого символу зимових свят – красуні-ялинки, не замислюючись, чого вартує Природі кожне зрубане дерево, яке за декілька тижнів перетвориться на великогабаритне сміття.

Живу зелену красуню можна замінити на альтернативну, створену своїми руками! Зустрічаючи зимові свята, буде приємно усвідомлювати, що збережені ялинки і сосни будуть рости і радувати впродовж десятиліть, напоюючи повітря свіжістю.

Замість ялинки3Всеукраїнська екологічна ліга усвідомлює важливість екологізації суспільства, тому впродовж багатьох років проводить акцію «Збережи ялинку», в рамках якої щорічно оголошує конкурс «Замість ялинки – зимовий букет».

Заходи мають на меті переконати громадян відмовитися від передноворічного винищення хвойних дерев і показати згубні наслідки вирубування лісів, а більш глобально – сприяти формуванню громадської думки  стосовно «ялинкової» проблеми через пропаганду заміни живих дерев хвойним гіллям, яке залишилося після санітарних рубок, святковими букетами та оригінальними новорічно-різдвяними композиціями. Фантазія творить казку з найнесподіваніших матеріалів – у хід йдуть шишки, серветки, пластилін і навіть макарони!

Замість ялинки4Зимовий букет – це креативно, екологічно, економно, естетично, стильно і популярно!

До участі у конкурсі запрошуються загальноосвітні школи, коледжі, ВУЗи, районні еколого-натуралістичні центри, Будинки школярів, викладачі, ЗМІ.

Замість ялинки5Головні вимоги до робіт – їх екологічна спрямованість, доступність матеріалів, з яких вони виготовлені; гармонія елементів; міцність конструкції при переміщенні чи транспортуванні; творчий підхід під час конкурсного захисту композицій.

Всеукраїнська екологічна ліга закликає громадян України, освітян, представників неурядових організацій, органів державної влади та місцевого самоврядування, засобів масової інформації зробити свій внесок у припинення винищення дерев.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи