Вівторок 19 бер. 2024
Рекомендації від Всеукраїнської екологічної ліги щодо підготовки до новорічних свят

У грудні проходить традиційна акція Всеукраїнської екологічної ліги «Збережи ялинку». Мета акції – схилити громадян України відмовитися від передноворічного винищення хвойних дерев та показати шкідливі наслідки передноворічного вирубування хвойних дерев. Акція спрямована не тільки на попередження незаконної рубки сосен та ялин, а й на формування громадської думки про «ялинкову» проблему шляхом пропаганди заміни живих дерев на композиції з гілля. Використання «лапника», що залишається в лісі на місцях санітарних рубок, лісосіках і навіть інколи спалюється, збереже життя багатьом деревам і дасть суто економічний ефект.

Створити відчуття свята, радісного очікування новорічного дива можна й без знищення дерев. Набагато цікавіше прикрашати соснові чи ялинові гілки, виготовляти традиційні українські «ялинки» – дідухи з колосків, калини, створювати новорічні композиції, які можуть стати гарним подарунком для рідних і друзів та прикрасять домівку, шкільну аудиторію чи робочий кабінет.

Адже головне – не висота чи «пухнастість» дерева. Атмосферу свята створюють стосунки між людьми. Разом робити іграшки, прикрашати, приділяти дітям більше уваги – ось що по-справжньому зігріває та наповнює радістю.

Інтерв’ю Тетяни Тимочко, голови Всеукраїнської екологічної ліги щодо передноворічного винищення хвойних дерев

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи