Четвер 28 бер. 2024
Триває боротьба проти збільшення потужностей норкової ферми у с. Сінгури Житомирської області


Норки2Всеукраїнська екологічна ліга кілька років активно захищає інтереси громади в с. Сінгури Житомирського району Житомирської області у сфері порушень діяльності норкової ферми (власник ТОВ «Профуна»).

Ще 10 жовтня 2019 року у селі Сінгури відбулися громадські слухання стосовно обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності норкової ферми ТОВ «Профуна». Процедура оцінки впливу на довкілля розпочата 25.04.2019 року шляхом оприлюднення повідомлення про плановану діяльність в Єдиному реєстрі з ОВД (реєстраційний номер 20194243523/10829).

Експерти Всеукраїнської екологічної ліги взяли активну участь у громадських слуханнях, в ході яких акцентували увагу на чисельних порушеннях господарювання та негативних наслідках для довкілля та подали письмові зауваження до управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації.

Експерти Всеукраїнської екологічної наголошують на важливості і принциповості функціонування звіроферм України у межах чинного законодавства.

Норки55 листопада 2019 р. Житомирський адмінсуд за позовом Держекоінспекції прийняв рішення призупинити діяльність шкуродерні в Сінгурах до проходження ними процедури оцінки впливу на довкілля.

На сьогодні управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації вказує, що суб’єктом господарювання ТОВ «Профуна» подано неповний пакет документів, необхідних для одержання висновку з оцінки впливу на довкілля, який не дає змогу визначити допустимість чи недопустимість впровадження даної планованої діяльності. тому відповідно до вимог пункту 5 статті 4-1 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

Враховуючи все вищевикладене, управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації надало відмову щодо видачі висновку з оцінки впливу на довкілля.

Норки4Процедура повторної оцінки впливу на довкілля здійснюється відповідно до вимог статті 2 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Всеукраїнська екологічна ліга і надалі буде захищати інтереси громади, наголошуючи на дотриманні екологічних, санітарних, епідеміологічних та будівельних норм і стандартів у роботі звіроферм України.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи