Версія для друку
ПОСАДИ ДЕРЕВО - ВІДНОВИ ДОВКІЛЛЯ

1-1.jpg

Щороку Все більше людей долучаються до приодоохоронної акції Всеукраїнської екологічної ліги «Посади своє дерево»», метою якої є формування в населення екологічної культури, поширення знань про стан, значення та захист зелених насаджень.

Сьогодні в Україні площі, вкриті лісами, складають 9 млн га, що становить 15% території і ставить її на передостаннє місце в Європі, а 500 років тому лісів у нас було на 2/3 більше. Зменшення площ зелених насаджень зумовлюється не лише масштабними спробами уникнути дефіциту деревини для української промисловості та експорту, а й загальним рівнем деградації природного середовища.

IMG_20181026_122618.jpg

Цього року в рамках акції «Посади своє дерево» активісти Всеукраїнської екологічної ліги, Міжрегіонального центру наукових досліджень та експертиз, Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта», Національного молодіжного центру «Екологічні ініціативи» разом з місцевими мешканцями, школярами і студентами висаджували дерева та кущі на берегах озер та річок, у парках, скверах, гаях, поблизу дитячих садочків та навчальних закладів по всій Україні.

Так, 26 жовтня 2018 року у місті Києві висаджено дерева та кущі поблизу озера Небреж, що у Дарницькому районі Києва. Для більшості учасників це була перша в їх житті подібна акція.

1_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

1_25.jpg

 

 

 

 

 

 

   

Під час екологічної акції представники Міжрегіонального центру наукових досліджень та експертиз провели екологічний лекторій про правила і норми, яких потрібно дотримуватися під час висаджування дерев; значення зелених насаджень для міста, відновлення та збереження довкілля. Діти взяли участь у художньому конкурсі «Мій майбутній парк» та флешмобі «Посади дерево – віднови довкілля!». До активного дозвілля під час заходу долучилися молоді активісти екологи та аніматори. По завершенню заходу найактивніші учасники отримали подарунки.

IMG_20181026_122309.jpg