Четвер 28 бер. 2024
ВІД КОНСТРУКТОРА LEGO – ДО КОСМІЧНОГО АПАРАТА

24 mainТрадиції, започатковані ще в минулому столітті, знаходять продовження у молодому поколінні і реалізуються на якісно новому рівні. У Дніпрі – космічній столиці України, де у Конструкторському бюро «Південне» виробляються екологічно чисті ракетоносії «Зеніт» та реалізується проект «Морський старт», зараз підростає нове покоління екологічно свідомих дітей. Третьокласник Кирило Благодаров зібрав модель космічного апарата, призначеного для збирання орбітального сміття. Розробку 10-річний школяр розпочав з 3D-модулювання, після чого зібрав її з конструктора Lego. Однак це не всі досягнення, якими може похвалитися юний винахідник – недавно він переміг в регіональному конкурсі NASA і тепер збирається вийти на планетарний рівень.866550 main

«На навколоземних орбітах багато космічного сміття, і є тільки передбачувані проекти, які допоможуть це сміття прибирати. Я подумав і вирішив, що мені хочеться допомогти людству прибрати це сміття. І розробив модель пілотованого сміттєзбірника космічного базування. У нього є багато способів прибирання: маніпулятор, мікросупутник, звичайні та іонні лазери, а також гарпун і сітка», – пояснив юний винахідник.

Зайнятості третьокласника можна тільки позаздрити – хлопець щодня дає інтерв’ю, розповідаючи про свою розробку, і знімається в наукових програмах. Крім того, хлопчик знявся у відеоролику, який буде поданий на конкурс NASA Space Apps Challenge.

866548 mainАвтор своїм проектом намагається не допустити забруднення орбіти. За словами хлопця, через 50 років люди не зможуть відправляти в космос супутники, бо орбіта буде засмічена. Цей молодий геній фактично відображає мету Всеукраїнської екологічної ліги та Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» пріоритетом яких, є формування нового природоохоронного світогляду, виховання екологічно свідомого покоління через організацію природоохоронної роботи з дітьми та молоддю, сприяння реалізації засад збалансованного розвитку.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи