Четвер 28 бер. 2024
Кожного року Всеукраїнська екологічна ліга проводить природоохоронну акцію «Збережи первоцвіт»

pervocvit logoКожного року Всеукраїнська екологічна ліга проводить природоохоронну акцію «Збережи первоцвіт»

Цвітіння – відповідальна пора в житті рослин і час великої уваги до них людей. Різноманітність форм, багатство фарб та ароматів зробили квіти важливим атрибутом людського буття і разом з тим – джерелом смертельної безпеки для них. Це особливо стосується ранньоквітучих рослин, або, як їх точно називають – первоцвітів.hqdefault

Щороку наприкінці зими та на початку весни в Україні внаслідок незаконного збирання та продажу знищуються мільйони ранньоквітучих рослин.
Зірвати стеблину з трьома первоцвітами означає, що загинуло 45–60 насінин. І, як наслідок – відсутність нових квітів. Для того, щоб з насіння конвалії виросла доросла квітуча рослина, необхідно 7–8 років. Сам процес проростання насіння є тривалим і складним.

В рамках акції активісти ВЕЛ здійснюють патрулювання з представниками правоохоронних органів по місцях продажу первоцвітів та проводять роз`яснювальну роботу серед населення.
Запрошуємо усіх небайдужих долучатись до збереження первоцвітів!Galanthus nivalis

Зверніть увагу!

Продавати дикорослі рідкісні види рослин заборонено відповідно до ст.9 Закону України «Про рослинний світ», Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» (ст. 88).
У разі продажу «червонокнижних» рослин з порушника стягується компенсація за кожну рослину та накладається штраф за факт продажу. Брандушка різнобарвна, підсніжники складчастий та білосніжний, цикламен Кузнецова, шафран Гейфелів – усі ці квіти занесені до Червоної книги України.

Всеукраїнська екологічна ліга закликає не купувати первоцвіти та берегти природну спадщину нашої країни!

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи