Версія для друку
В Києві розпочалася акція «Наша допомога птахам»
10 лют. 2017

ptashinyi drug125 січня 2017 року Всеукраїнська дитяча спілка «Екологічна варта», та Всеукраїнська екологічна ліга спільно з Бібліотекою для дітей імені О.Матросова організувала та провела конкурс годівничок та малюнків в рамках акції «Наша допомога птахам». Учасниками конкурсу стали понад 30 учнів ЗОШ № 82 м. Києва.

Діти презентували годівнички, виготовлені своїми руками з вторинних матеріалів: картонних коробок, пластикових пляшок, залишків деревини та фанери. Також конкурсанти підготували читання віршів та розповідей про птахів.

ptashinyi drug4

Підгодовування взимку сприяє збереженню чисельності птахів та дає можливість поспостерігати за ними. Організація підгодівлі - це один із основних засобів приручення птахів до певної місцевості, що дає змогу провести дослідження чисельності та видового складу птахів.

ptashinyi drug3

Активісти ВДС «Екологічна варта» провели з дітьми цікаві екологічні ігри, конкурси, вікторини та нагородили юних учасників почесними грамотами та подарунками – комплектами теплих шапок і шарфиків, наданих Програмою розвитку ООН в Україні.