Четвер 28 бер. 2024
Штучні пластикові квіти – релігіозна символіка чи небезпека для довкілля?
14 квіт. 2017

Напередодні Великодня актуальним є питання придбання натуральних чи штучних квітів для вшановування пам’яті померлих.

Всеукраїнська екологічна ліга наголошує, що штучні пластикові квіти та вінки не мають ніякої релігіозної символіки, а тільки забруднюють навколишнє середовище.

Надзвичайно велика кількість пластикових квітів не потрапляє на полігони, а спалюється поблизу цвинтаря разом з іншими відходами. При цьому в атмосферу надходять токсичні речовини, зокрема діоксини, які впливають на репродуктивну систему організму (що призводить до зростання жіночих хвороб, викиднів, народження дітей-інвалідів), а також спричиняють онкологічні захворювання.

«Нежива» квіткова атрибутика, просочена парафіном розкладається на полігонах від 40 до 100 років. При розкладанні таких відходів виділяються такі отруйні речовини, як стирол, формальдегід, діоксин, бісфенол та ін. Велика кількість сміттєзвалищ в Україні не обладнані системами збору фільтрату, який утворюється в результаті проходження атмосферних опадів крізь товщу відходів. У таких випадках токсичні продукти розкладання пластику просочуються у грунт, ґрунтові та підземні води.

Для збереження довкілля на кладовищах краще висаджувати живі квіти. Таке рішення є проявом любові до своїх близьких, яких вже немає з нами.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи