Четвер 28 бер. 2024
Польські експерти поділилися досвідом у сфері поводження з електронними відходами
20 трав. 2015

21 травня 2015 року відбулася робоча зустріч з питань утилізації та переробки електронних та електричних відходів в Україні.

У заході взяли участь Тимочко Тетяна, голова Всеукраїнської екологічної ліги, Дручинський Андрій, голова правління благодійного фонду «Подільська громада», Йозефович Міколай, генеральний директор Польського відділення Європейської рециклінгової платформи (м. Варшава, Польща), Щецінська Марта, керівник проектів екологічної організації «Віднови середовище» (м. Кельце, Польша), Стемпень Давід, уповноважений правління фірми «MB Recykling» (м. Кельце, Польша), Кравченко Ірина, голова Правління громадської спілки «Асоціація підприємств у сфері поводження з небезпечними відходами», Милашевський Сергій, директор ПП «Чистий Овруч» та ін.

DSC 0362Тетяна Тимочко зауважила, що в Україні немає окремих законодавчих актів, які регулюють поводження з відходами електричного та електронного обладнання (ВЕЕО), які включають побутову техніку, оргтехніку, хімічні елементи живлення. Це призводить до того, що ці відходи разом з побутовим сміттям потрапляють на полігони, де під впливом атмосферних чинників вони руйнуються та виділяють токсичні сполуки.

Йозефович Міколай навів дані, згідно з якими завдяки роботі Європейської рециклінгової платформи у країнах Європи зібрано понад 2 млн 400 тис. т електронних відходів. Основним принципом, на якому базується система поводження з ВЕЕО є розширена відповідальність виробника, яка характеризується перенесенням відповідальності з місцевого самоуправління в напрямку виробника електричного та електронного обладнання.

DSC 0383Учасники робочої зустрічі обговорили можливості співпраці та подальшого обміну досвідом, а також запропонували шляхи розв’язання проблем, пов’язаних з поводженням з ВЕЕО в Україні.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи