Субота 20 квіт. 2024
ПРОГУЛЯНКА ПОСЕРЕДИНІ ДНІПРА ПІШКИ СТАЛА РЕАЛЬНІСТЮ!
06 серп. 2015

7 серпня 2015 року, прямо посередині Дніпра,  по щиколотку у воді,  відбудеться прес-конференція «Стан найбільшої річки України. Куди подівся могутній Дніпро?»

Довідка:Дніпро перегородили греблями для отримання електроенергії. Найбільша річка країни втратила власну течію і більше не в змозі змити все те, що потрапляє в неї разом з побутовими і виробничими стоками. В той же час вздовж берегів Дніпра стоять мегаполіси, металургійні та хімічні гіганти... Вода в каскаді Дніпровських водосховищ нагадує коктейль з усіх елементів таблиці Менделєєва. Береги хаотично забудовуються, знищуючи природні нерестовища, заплавні луки, протоки, острови ... Земснаряди, в гонитві за миттєвою вигодою, розривають на частини річку, міняючи рельєф дна і конфігурацію берегової смуги, змінюючи русло Дніпра. Тільки в спогадах класиків Дніпро залишився «широким і могутнім...»

Споживче ставлення до річки, призвело до того, що земснаряди працюють не для блага річки та суспільства, прибираючи наноси, а тільки  виходячи з корисливих цілей, видобуваючи пісок на продаж. В результаті між мостом Метро і мостом Патона, на середині річки, стало настільки мілко, що вже з води визирає «новий» острів.

На цій мілині, на прес-конференції 7 серпня 2015року об 11.00, прямо посеред Дніпра, про проблеми Дніпра розказали голова Держводагенства України Ірина Овчаренко, голова Державної екологічної інспекції України Андрій Заїка, голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, голова Асоціації рибалок України
Олександр Чистяков, представники Державного агентства рибного господарства України, народні депутати України та депутати Київської міської Ради, експерти Національної екологічної ради України, члени водно-моторного клубу «Видубицький та Товариства «Гідроекоресурс».

Після прес-конференції представникам ЗМІ покажуть ряд земснарядів, які протиправно видобувають пісок у столичній акваторії Дніпра.

Організатори заходу: Всеукраїнська екологічна ліга, Асоціація рибалок України

Початок заходу: 10.45.

Місце збору учасників прес-конференції: вул. Набережно-Печерська дорога, 8, Човнова станція №1 (РОП №1), правий берег, біля моста Патона.

 

 

Акредитація ЗМІ є обов’язковою.

Прес-служба Всеукраїнської екологічної ліги

099 055 47 93, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи