П'ятниця 29 бер. 2024
Всеукраїнська екологічна ліга відзначає День Дунаю
29 черв. 2015

тиса сестра дунаю рахів 2015 1024x64727 червня 2015 року у м. Рахів (Закарпатська область) відбулося святкування Дня Дунаю, який є спільним пан-європейським заходом, і відзначається щорічно в 14 країнах басейну річки під егідою Міжнародної комісії з захисту р. Дунай. День Дунаю в Україні традиційно святкують на території басейну річки Тиса, яка є однією з найбільших приток Дунаю. Програма цьогорічного свята була досить насиченою, оскільки включала в себе різноманітні заходи.

Захід  був організований Закарпатською обласною організацією Всеукраїнської екологічної ліги за підтримки компанії Кока-Кола Беверіджиз Україна, Управління культури і Департаменту освіти та науки Закарпатської обласної державної адміністрації, Рахівської районної державної адміністрації та Басейнового управління водних ресурсів (БУВР) річки Тиса.

2015.06.30 4В рамках заходу відбувся дитячий фестиваль «Тиса – молодша сестра Дунаю», на якому глядачі побачили конкурс еко-моди. Маленькі учасниці презентували наряди, зроблені з пластикових пакетів, картону, газет та упаковки. Начальник відділу використання водних ресурсів та моніторингу вод  БУВР Тиси Едуард Осійський вручив переможцям та активним учасникам цінні призи.

Цього ж дня організатори провели майстер-клас з плетіння маскувальної сітки «Подаруй воїну захист!».

З метою зменшення засмічення річки Тиси побутовими відходами компанія Кока-Кока Беверіджиз Україна передала Рахівському району 8 контейнерів (об’єм 1100 л) для роздільного збору твердих побутових відходів.

Фотоматеріали були взяті з сайтів http://buvrtysa.gov.ua/ та http://rakhiv.net/

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи