П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

У Всесвітній день охорони навколишнього середовища кияни зможуть здати на переробку ртутьвмісні лампи
04 черв. 2015

5 червня 2015 року у м. Київ Всеукраїнська екологічна ліга проведе акцію «Здай лампу – збережи природу», яка відбудеться за сприяння Програми розвитку ООН в Україні. В рамках акції від населення будуть безкоштовно прийматися відпрацьовані люмінесцентні лампи.

Місце проведення заходу: вул. Немировича-Данченка, 2, корпус 1 (приміщення  Київського національного університету технологій та дизайну).

Час проведення заходу: 11.00 - 13.00. 

Учасники акції зможуть побачити на місці, як відбувається утилізація відпрацьованих ламп!

Утилізацію ламп буде здійснювати компанія з переробки небезпечних відходів «Сігмас ЕКОЛОДЖІ», яка має всі необхідні ліцензії, відповідне обладнання та великий досвід роботи.

mashina dlia saituЛампи завантажують у спеціально обладнану мобільну установку «System Herborn», де вони переробляються без викидів в атмосферне повітря та водні об’єкти абсолютно безпечно для навколишнього середовища. За одну годину ця машина переробляє 5000 ламп.

Нагадаємо, що з 24 по 26 квітня 2015 року за три дні акції «Здай лампу – збережи природу» мешканці у Києва, Сум, Рівного, Вінниці та Миколаєва здали 4 тис 286 ламп.

Довідково. В Україні щороку накопичується близько 70 млн відпрацьованих люмінесцентних ламп, а переробляють лише 20% з них. Якщо випадково розбити одну лампу, то вміст ртуті в повітрі в 160 разів перевищить гранично допустиму її концентрацію.Ртуть, потрапляючи до організму людини, накопичується і залишається там на все життя.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи