П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Президент України П. Порошенко: Донецьку та Луганську загрожує екологічна катастрофа
19 серп. 2014

Таку заяву зробив Президент України Петро Порошенко під час наради з українськими військовими — повідомляє прес-центр голови держави.

За словами Президента України, на шахтах Донбасу вода підіймається до небезпечного рівня, при цьому трансформаторні підстанції, що мають підтримувати енергозабезпечення підприємств постійного циклу, зруйновані під час ведення боїв.

«Фактично руйнується промисловий потенціал Донбасу», – сказав Петро Порошенко, нагадавши, що зараз українські ремонтні бригади відновлюють системи енергозабезпечення під кулями бойовиків.

Глава держави запропонував обговорити тактику, яким чином зменшити шкоду й ризик для людей, а також руйнування промислового потенціалу Донбасу, щоб "потім мінімізувати роботи з відновлення нормального життя".

Нагадаємо, що 29 липня Всеукраїнська екологічна ліга провела засідання круглого столу «Екологічні, соціальні та економічні наслідки війни на сході України та шляхи їхнього подолання», на якому експерти обговорили екологічні проблеми Донбасу, що виникли і загострюються у результаті військової агресії Росії та руйнування терористами інфраструктури Донецької та Луганської областей, зокрема: загроз та наслідків руйнування екологічно небезпечних об’єктів, поводження з побутовими та небезпечними відходами, стан сміттєзвалищ та полігонів.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи