П'ятниця 29 бер. 2024
Академіки НАНУ рекомендують Тетяну Тимочко на посаду Міністра екології та природних ресурсів України
27 лист. 2014

Рекомендаційний лист академіків НАНУ до Прем'єр-міністра України

Інформаційне повідомлення

Інтерв'ю з академіком НАНУ Леонідом Руденко

Академіки Національної академії наук України, розуміючи критичну ситуацію стану довкілля в Україні, стурбовані ситуацією, що склалася в Міністерстві екології та природних ресурсів України і в цілому в природоохоронній галузі. Державне управління у цій сфері є не тільки малоефективним, а й таким, що погіршує стан довкілля. Кадрова політика, яка ґрунтується лише на врахуванні політичної приналежності кандидатів (політичне квотування), призвела до вимивання фахівців. Керівники Міністерства екології та природних ресурсів України дуже часто взагалі не мають досвіду природоохоронної роботи, їхні ціннісні орієнтації не пов’язані зі збереженням довкілля. Криза державного управління поглиблюється внаслідок корупційних дій посадових осіб.

У зв’язку з цим академіки Національної академії наук України звернулися до Прем’єр-міністра України з пропозицією призначити Тетяну Валентинівну Тимочко на посаду Міністра екології та природних ресурсів України.

Відомі науковці переконані у професійності та компетентності Тимочко Т. В., яка є засновником і багаторічним керівником найбільшої мережевої природоохоронної громадської організації – Всеукраїнської екологічної ліги.

Користуючись підтримкою науковців та громадських організацій, Тимочко Тетяна зможе якісно реформувати природоохоронну галузь та забезпечити кваліфікований та професійний кадровий склад Міністерства.

Настав час реформ!

Довкілля України потребує якісного державного управління.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи