П'ятниця 19 квіт. 2024
День екологічних знань у дитячому оздоровчому таборі «Славутич»
25 лип. 2014

Дитячий оздоровчий табір «Славутич» розташований у соснових лісах Переяслав-Хмельницького району на березі Канівського водосховища. Умови проживання у природі вимагать шанобливого ставлення до неї і тому у таборі приділяють значну увагу екологічному вихованню.

23 липня 2014 року Всеукраїнська екологічна ліга спільно з дитячою спілкою «Екологічна варта» та молодіжним центром «Екологічні ініціативи» провели у «Славутичі» День екологічних знань.

Діти мали змогу здобути нові знання про довкілля, дізнатися про екологічні проблеми та шляхи їх вирішення, а також виявити свої творчі здібності у тренінгах та конкурсі малюнків.

20140723 115239-1

Конкурс малюнків для найменших учасників табору показав, що діти відзначаються винятковою креативністю. Учасники дуже творчо підійшли до виконання завдань «Ми любимо природу», «Збережемо Землю!», «Ми на захисті довкілля», Дивлячись на дитячі роботи, ще раз переконуєшся, що ці діти дуже люблять природу та піклуються про неї. У кожному з малюнків простежується патріотизм вихованців.

Цього ж дня були проведені тренінги. Перший тренінг під назвою «Екологічний слід» був проведений тренерами Оленою Пащенко та Олександром Щепцовим. Діти дізналися, що таке «екологічний слід», яким чином його можна визначити, для чого потрібно це робити і як кожна людина може зменшити свій «екологічний слід» у навколишньому середовищі. Учасники обговорили та відобразили навантаження на природу своєї групи у малюнках. Варто зауважити, що під час тренінгу вихованцями активно обговорювались проблеми довкілля та шляхи їх вирішення.

Наступний тренінг був проведений на тему: «Екологічні права громадян». У ході заходу діти мали можливість дізнатись про свої екологічні права і обов’язки. Цікавою та інформативною для вихованців була робота в групах. Діти були розділені на чотири команди і кожній з них було запропоновано завдання створити проект розв’язання конкретної екологічної проблеми. Слід зазначити, що вихованці підійшли до виконання завдання дуже творчо, намалювали схеми та малюнки і виконали проекти блискуче. Тренеру, Максиму Тимочко, вдалося створити творчу та невимушену атмосферу, націлити дітей на плідну роботу, переконати молодь у необхідності знати свої екологічні права і обов’язки та активно користуватися ними.

Крім роботи з дітьми відбулася бесіда з вожатими табору щодо використання методичних матеріалів Всеукраїнської екологічної ліги, вивчення яких підвищить їх обізнаність у природоохоронних питаннях.

IMG 5743-1

Третій захід був проведений тренером Наталією Данилюк, основна тема якого – «За життя без сміття». Основною питаннями тренінгу були проблеми утилізації і переробки побутових відходів. В ході тренінгу діти працювали в групах, було запропоновано ідеї щодо вторинного використання непотрібних речей. Діти дуже відповідально і творчо виконали проекти, подарувавши багатьом використаним речам «друге життя». Активно обговорювалась тема сортування сміття і його вторинної переробки.

Під час усіх заходів дітям демонструвалися мультиплікаційні фільми, які активно обговорювалися та аналізувалися тренером та учасниками. В підсумках кожного з тренінгів та конкурсу малюнків були визначені переможці кращих проектів, їх було нагороджено призами.

Усі заходи пройшли у веселій та дружній атмосфері. Задоволеними та екологічно налаштованими залишились всі учасники. Варто зауважити, що усі діти в Україні дуже люблять природу рідного краю, розуміють її проблеми і з усією щирістю та патріотизмом піклуються про неї!

IMG 5671-1

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи