Четвер 28 бер. 2024
Запілля в диму

До Всеукраїнської екологічної ліги звернулися мешканці с. Запілля (Житомирська область) зі скаргою на підприємство «Енергоекосервіс», яке займається випалюванням деревного вугілля. За словами місцевих мешканців воно розташоване неподалік від житлових будинків (96 м) і викидає токсичні речовини, які шкодять здоров’ю місцевих мешканців.

Після звернення депутатів Лугинської районної ради, Державна екологічна інспекція у Житомирській області здійснила перевірку ТОВ «Енергоекосервіс», під час якої була встановлена відсутність дозвільних документів.

Лугинський районний суд постановив притягнути керівництво підприємства-забруднювача до адміністративної відповідальності.

Через декілька тижнів після судового процесу ТОВ «Енергоекосервіс» було надано дозвіл на викиди забруднюючих речовин, не дивлячись на те, що підприємство розташоване у безпосередній близькості до житлових будинків. Мешканці села продовжують страждати від отруйного диму, який утворюється від випалювання вугілля.

Всеукраїнська екологічна ліга звернулася до Державної екологічної інспекції України з вимогою повторної перевірки ТОВ «Енергоекосервіс» щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Про випалювання вугілля у Лугинах (Житомирська область) читайте тут

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи