Четвер 28 бер. 2024
ДРУГИЙ ДЕНЬ РОБОТИ НАЦІОНАЛЬНОГО ФОРУМУ «ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ В УКРАЇНІ: ЗАКОНОДАВСТВО, ЕКОНОМІКА, ТЕХНОЛОГІЇ»
05 груд. 2022
Оцініть матеріал!
(0 голосів)
Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» продовжує свою роботу.
Представники органів державної влади та місцевого самоврядування, науковці, установи, які працюють у галузі екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища, природоохоронні громадські організації, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та обладнання перероблення відходів вперше зібрались для обговорення проблем поводження з відходами в Україні на національному рівні у 2013 році. Національний форум у 2022 році десятий раз поспіль збирає учасників з усіх регіонів України.
3
У другий день роботи Форуму до заходу доєднались близько 190 учасників. Відбулась презентація розділу «Екологічна безпека» Національного плану відновлення України.
4
 
Доповідачами було висвітлено важливість врахування засад Європейської Зеленої угоди, Глобальних цілей сталого розвитку у Національному плані. Через російську військову агресію природні екосистеми України зазнають нищівного впливу.
1
Саме під час спеціальної сесії були обговорені збитки для природних екосистем, природоохоронних територій та об’єктів ПЗФ внаслідок російської збройної агресії. Зокрема, до цієї сесії доєднались працівники природних національних природних парків, природних заповідників (НПП «Святі гори», природного заповідника «Єланецький степ», НПП «Тузлівські лимани», відділення «Крейдова флора» Українського степового природного заповідника НАН України», регіонального ландшафтного парку «Ялівщина»), які були тимчасово окуповані чи межували з територіями, де активно велись військові дії.
НПП
Круглий стіл 5 був присвячений інформаційній політиці та інструментам цифровізації, освітньо-виховній роботі та просвіті для розв’язання проблем поводження з відходами та збереження довкілля. Вперше за роботу Форуму створено нову дискусійну панель, де учасниками було обговорено юридичні аспекти захисту екологічних прав громадян та місцевих громад, компенсації збитків для довкілля від наслідків російської збройної агресії.
9
Учасники ухвалили Резолюцію Форуму  та звернення до Кабінету міністрів України, Верховної ради України, профільних міністерств і відомств. У цих підсумкових документах йдеться про важливість та терміновість проблемних питань поводження з відходами.
Учасники Національного форуму висловили надію на успішну реалізацію регіональних планів управління відходами та подальшу взаємодію органів влади, науковців та громадськості для захисту довкілля України.
7
 
 
Детальніше на сайті: www.ecoleague.net
Було прочитано 334 разів Останнє редагування Середа, 22 лют. 2023

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи