Версія для друку
Акція «Заощаджуй енергію – зберігай довкілля»

1 2222 квітня 2016 року, у Всесвітній день Землі у м. Києві відбулась інформаційно-просвітницька акція «Заощаджуй енергію – зберігай довкілля», організатором якої є Всеукраїнська екологічна ліга.

В акції взяли участь народний депутат України Олег Недава,  науковці, громадські діячі та усі небайдужі до збереження довкілля.

Під час заходу у центральній частині міста від вул. Хрещатик до Верховної Ради та Маріїнського парку активісти розповсюдили матеріали, присвячені питанням енергозбереження та провели інформаційний флешмоб.

9 22До акції долучились студенти-екологи Національного авіаційного університету, активісти «Еко-клубу» КНУТД та студенти Київського національного університету технологій та дизайну (майбутні електрохіміки, електромеханіки та дизайнери). 

У рамках підготовки  до Всесвітнього дня Землі активісти Всеукраїнської екологічної ліги в усіх областях України провели практичні природоохоронні заходи. Зокрема, висаджено сотні дерев та кущів, очищено береги малих річок, проведено просвітницькі заходи для дітей.

Для виробництва енергії теплоелектростанції спалюють величезну кількість викопного палива – вугілля, торфу, мазуту, природного газу та ін. При цьому виділяються парникові гази, зокрема вуглекислий газ, метан та оксид азоту, які посилюють парниковий ефект, що зумовлює зміни клімату.

2 22 зРаціональне використання електроенергії – основний шлях розв’язання проблеми її економії. Понад 20% усієї виробленої в Україні електроенергії витрачається на потреби освітлення. Ми маємо знайти шляхи ощадливого та дружнього до довкілля використання електроенергії.

Настав час змінити своє ставлення до довкілля!

Ми у ЗМІ

Громадське радіо. На Хрещатику пройшов флеш-моб на честь Дня землі (22.04.16)