П'ятниця 19 квіт. 2024
Відбувся ІХ З'їзд Всеукраїнської екологічної ліги

DSC 012811 грудня 2015 року урочисто відбувся ІХ з’їзд Всеукраїнської екологічної ліги, на якому зібралися представники обласних, міських та сільських осередків ВЕЛ для обговорення результатів діяльності Ліги за останні 3 роки.

DSC 0153З привітальним словом на З’їзді виступили Толстоухов Анатолій Володимирович, почесний голова Всеукраїнської екологічної ліги, доктор філософських наук, академік НАПН України, Недава Олег Анатолійович, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Руденко Леонід Григорович, академік Національної академії наук України, доктор географічних наук, професор, директор Інституту географії НАН України та Марчевський Ілля Якович, голова правління компанії «Si Group Consort. Ltd.».

Усі запрошені у своїх привітаннях відзначали якості, які відрізняють членів Всеукраїнської екологічної ліги, зокрема активна громадська позиція, принциповість та рішучість у боротьбі за чисте довкілля. Вони дуже тепло привітали голову Всеукраїнської екологічної ліги Тетяну Тимочко та всіх членів цієї організації із зібранням та побажали творчої наснаги, терпіння і успіхів у природоохоронній справі.

DSC 0107У своєму виступі Тетяна Тимочко зазначила, що за 18 років своєї діяльності Ліга перетворилася на потужну природоохоронну організацію з розгалуженою мережею і представниками майже в усіх областях України. Станом на 11 грудня 2015 р. маємо 216 міських, районних та селищних осередків. Чисельність організації складає понад 17200 осіб.

DSC 0068Вона зазнчила, що на нашому останньому з’їзді у 2012 році Всеукраїнська екологічна ліга затвердила програмний документ на 10 років «Стратегічні ініціативи ВЕЛ». Цими ініціативами є:

- започаткування Національного процесу «Довкілля для України», метою якого є зміцнення суспільного партнерства для збалансованого розвитку держави, інтеграція екологічної складової в галузеві і регіональні політики та формування розвинутого громадянського суспільства, яке є засадничим чинником збалансованого розвитку і ознакою демократичної держави;

- посилення ролі громадськості у прийнятті державних рішень;

- формування природоохоронного законодавства відповідно до європейських стандартів;

- сприяння розробленню та впровадженню нових освітніх моделей та наукових досліджень;

- формування та реалізація моделі «зеленої» економіки та розвитку екологічно дружнього бізнесу.

DSC 0186Рушійними силами Національного процесу «Довкілля для України» стали сила громадськості, наука та освіта, екологічно дружній бізнес, інститути влади на національному та місцевому рівнях. Це зумовило трансформацію процесу у Національну платформу збалансованого розвитку для України, яку було започатковано у 2013 році.

На Зїзді було обговорено основні заходи, які організувала Ліга протягом 2012-2015 р.р. та перелічено основні досягнення.

Найактивнішим членам Ліги були видані грамоти та подяки.

DSC 0061Результатом Зїзду було ухвалення Резолюції, рішення звернутися до Президента України щодо створення Національної платформи «Цілі збалансованого розвитку для України» та до народних депутатів України щодо внесення поправки до законопроекту № 3153 щодо забезпечення конституційних прав громадян у сфері екологічної безпеки.

 Програма

Звернення до народних депутатів

Проект звернення до Президента