П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Міжнародна науково-технічна конференція «Екологічна і техногенна безпека. Охорона водного і повітряного басейнів. Утилізація відходів» (27-28 квітня 2015 р., м. Харків)

1Харківська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги сумісно з Національною академією наук України та УДНДІ проблем водопостачання, водовідведення і охорони навколишнього середовища «УкрВОДГЕО» на базі Харківського національного університету будівництва та архітектури провели щорічну міжнародну науково-технічну конференцію «Екологічна і техногенна безпека. Охорона водного і повітряного басейнів. Утилізація відходів» (студентська секція).

2У конференції приймали участь студенти багатьох вищих навчальних закладів України та Росії (Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Бєлгородський державний технологічний університет ім. В.Г. Шухова, Харківський національний медичний університет, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Харківський національний університет будівництва та архітектури, Донецький національний технічний університет, Одеський національний університет ім. І.І. Мечникова, Придніпровська державна академія будівництва та архітектури та багато інших).  На конференції представлено велику кількість статей та дослідницьких робіт, які висвітлювали проблеми екологічної та техногенної безпеки, сучасні маловідходні, енерго- та ресурсозберігаючі технології, управління господарсько-побутовими та промисловими  відходами, їх методи очистки та утилізація, проблеми охорони повітряного басейну, екологічні проблеми регіонів та ін.

Учасники конференції були поділені на 4 секції: 1 - "Екологічна безпека регіонів"; 2 - "Екологічна безпека гідросфери"; 3 - "Екологічна безпека атмосфери"; 4 - "Відходи".

3Робота студентської секції пройшла успішно - усі доповіді були інформаційно насиченими та науково обґрунтованими. Для студентів 4 та 5 курсу - це було справжнє тренування перед захистом дипломних робіт, адже багато з тем доповідей будуть використовуватися при їх написанні. Для студентів 1 та 3 курсу - це була перша сходинка у науковому житті.

Найкращі роботи були відзначені грамотами, листами подяки та цінними подарунками від ХОО ВЕЛ. За результатами конференції були надруковані матеріали ХХІІ (щорічної) міжнародної науково-технічної конференції «Екологічна і техногенна безпека. Охорона водного і повітряного басейнів. Утилізація відходів» (студентська секція).

Представники ХОО ВЕЛ висловили подяку усім учасникам, закликали до співпраці у наступному році та підвели підсумки про успішне проведення конференції.