Вівторок 16 квіт. 2024
Тренінг для дітей та молоді «Здай лампу – збережи планету» (24 лютого 2015 р., м. Житомир)

10 Zhitomir trening24 лютого 2015 року у приміщенні Житомирського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді фахівці Всеукраїнської екологічної ліги організували тренінг для дітей та молоді «Здай лампу – збережи планету», метою якого є проведення інформаційно-просвітницької роботи серед підростаючого покоління щодо причин змін клімату, важливості енергозбереження та необхідності правильної утилізації ртутьвмісних енергоощадних ламп.

3 Zhitomir treningВ ігровій формі під час заняття діти вирішували важливі питання, зокрема: «Як утилізувати батарейки та люмінесцентні лампи?», «Як використати побутові відходи – пластикові упаковки, паперові пакети, обгортки з-під цукерок?» та ін. Діти із захопленням висловлювати різноманітні ідеї та приймали участь у пізнавальних іграх.

7 Zhitomir treningФахівці Всеукраїнської екологічної ліги вразили присутніх жахливою статистикою щодо впливу сміття на стан довкілля та здоров’я людини.

Разом з героями мультфільму Свєтіком та Люпіком діти подорожували країною злого чаклуна, рятуючи її глобальних змін клімату.

4 Zhitomir treningПо закінченню заняття члени Ліги презентували Центру літературу екологічного спрямування та передали до відеотеки диски «Добре світло» з мультиплікаційними та навчальними фільмами, підготовленими у рамках проекту Програми розвитку ООН в Україні «Трансформація ринку в напрямку енергоефективного освітлення».