Четвер 28 бер. 2024
Громадськість представила проект реформування природоохоронної галузі в Україні (прес-конференція 20 листопада 2014 р., м. Київ)

  20 листопада в приміщенні інформагенції «Укрінформ» представники громадськості та науковці представили проект реформування природоохоронної галузі в Україні.

  pres konferencia mal

  На прес-конференції були присутні Тетяна Тимочко (голова Всеукраїнської екологічної ліги, голова Національної екологічної ради України), Леонід Руденко (академік Національної академії наук України, директор Інституту географії НАН України), Ольга Марушевська – начальник Управління міжнародного співробітництва Мінприроди України (2004-2008 рр.).

  На прес конференції було розглянуто безвідповідальну і некомпетентну політику колишнього уряду у сфері охорони довкілля та запропоновано проект реформування природоохоронної галузі, який передбачає:

- інституційні реформи;

- перерозподіл повноважень між центральними органами виконавчої влади, інтеграцію екологічної політики в галузеві політики;

 - виконання зобов’язань у рамках багатосторонніх угод з охорони довкілля;

- збалансоване використання природних ресурсів відповідно до цілей збалансованого (сталого) розвитку;

- децентралізацію управління природними ресурсами на національному, регіональному, муніципальному та місцевому рівнях;

- партнерську взаємодію з інституціями громадянського суспільства, бізнес-структурами та експертним середовищем.

  zal malДля того, щоб зупинити процеси деградації системи державного управління у сфері охорони довкілля та розпочати реформування природоохоронної галузі, національні природоохоронні організації пропонують призначити голову Т. В. Тимочко на посаду Міністра екології та природних ресурсів України.

Дивіться повні виступи учасників конференції на нашому каналі на YouTube