Четвер 28 бер. 2024
У Запоріжжі відбувся круглий стіл «Особливості розвитку зеленої економіки в Україні»

ZP 6.046 квітня 2017 року у м. Запоріжжя на базі Малої академії управління бізнесом ПНЗ «КРЦМтаШ» сумісно з науковою школою «Зелена економіка» економічного факультету Запорізького Національного Університету було проведено круглий стіл для школярів міста на тему «Особливості розвитку зеленої економіки в Україні».

ZP 6.04 2Круглий стіл проведено за підтримки представників наукової школи «Зелена економіка», позашкільного навчального закладу «Комунарський районний  центр молоді та школярів» Малої академії управління бізнесом  та Запорізької обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги. У заході взяли участь 49 представників з різних шкіл міста Запоріжжя. Доповіді готували учні 6 – 11 класів та студенти економічного факультету ЗНУ.

Усіх присутніх привітала керівник Малої академії управління бізнесом ПНЗ «КРЦМтаШ» Старікова Олена Михайлівна, яка акцентувала увагу на тому, що організація круглих столів між економічним факультетом ЗНУ та МАУБ ПНЗ «КРЦМтаШ» свідчить про подальше поглиблення та розвиток вже існуючих відносин, а також наголосила на  необхідності активної співпраці студентів зі школярами, вищих навчальних закладів зі школами та позашкільними навчальними закладами,  інтеграції науки та освіти.

ZP 6.04 3З вітальним словом та доповіддю на тему «Перехід до «зеленої» економіки як передумова збалансованого розвитку» виступила голова Запорізької обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги Пірогова Ірина Миколаївна. Вона зазначила, що перехід до «зеленої» економіка сприяє сталому розвитку людства, який не шкодить оточуючому середовищу або ж компенсується цим же людством. На даному етапі розвитку суспільства цей перехід вкрай важливий, тому що він сприяє усвідомленню важливості збереження оточуючого природного середовища та відповідальності за наслідки його зміни.

Всі учасники працювали у різних аудиторіях у двох секціях: «Розвиток органічного ринку в Україні» та «Сучасний стан та перспективи зеленого туризму в Україні».

Високим науковим рівнем виділялися доповіді «Раціональність споживання та виробництва в зеленій економіці» (Шутко Олексій, ЗОШ №103), «Інструменти підвищення конкурентоспроможності виробництва органічної продукції в Україні» (Мєрєнкова Вікторія, ЗНУ), «Розвиток органічного руху в Україні» (Корнійчук Валерія ЗОШ№14), «Органічний текстиль» (Авдєєнко Вероніка,ЗОШ№38), «Сучасний екологічний одяг» (Борисенко Ксенія, гімн.№8), «Виробництво органічного палива з біомаси в Україні» (Белименко Дмитро, ЗОШ№84), «Еко-дизайн в сучасному інтер’єрі» (Носкова Ганна,ЗОШ №88) та ін.

Після доповідей зав’язалася жвава дискусія щодо стану довкілля у місті Запоріжжі. Про важливість екологізації освіти доповів керівник гуртка інформатики та програмування МАУБ ПНЗ «КРЦМтаШ» Кругліков  Євген Сергійович.

Також всі присутні під керівництвом Ірини Миколаївни Пірогової розрахували власний «екологічний» слід -  певну територію, з якої людина черпає необхідні для її життя ресурси (Ecological Footprint).

За результатами роботи секцій учасники були нагородженні грамотами та пам’ятними подарунками від економічного факультету ЗНУ. Також були відмічені грамотами та подарунками викладачі, які підготували вихованців до круглого столу: вчитель ЗНВК № 19 Кожокар Лілія Дмитрівна, вчитель географії Запорізької гімназії №8 Чалова Світлана Вікторівна, керівники гуртків інформатики МАУБ ПНЗ «КРЦМтаШ» Гапоненко Ірина Володимирівна та Сисоєва Людмила Володимирівна, керівник гуртка дизайну Зимокос Марія Олександрівна,  керівник гуртка інформатики та програмування МАУБ ПНЗ «КРЦМтаШ»  Кругліков Євген Сергійович.

ZP 6.04 5

В розділі "Запорізька обласна організація":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи