Версія для друку
Експерти ВЕЛ взяли участь в обговоренні проблем полігону м. Обухів

image 1 sait29 грудня 2015 року експерти Всеукраїнської екологічної ліги взяли участь у робочій нараді щодо екологічних проблем полігону Київського картонного переробного комбінату м. Обухів (Київська область). Захід був організований з ініціативи громадськості мікрорайону Петрівці. У ході наради представники ініціативної групи мікрорайону задавали питання керівництву комбінату щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства та звернулися з вимогою надати необхідну документацію для проведення незалежної експертизи.

Це підприємство наразі використовує полігон для захоронення відходів свого виробництва, проте він вже вичерпав свій обсяг і зараз постає питання про відкриття другої черги полігону. У зв’язку з цим місцеві мешканці надзвичайно стурбовані можливим впливом нового полігону на довкілля та здоров’я людей. Діючий полігон спричиняє багато проблем, оскільки влітку на ньому регулярно виникають пожежі, їдкий дим від яких отруює навколишнє середовище.

Громада м. Обухів вимагає віднесення майбутнього полігону до переліку об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку і здійснення його державної екологічної експертизи. Крім цього, місцеві мешканці вимагають здійснити відбір проб води та ґрунту біля діючого полігону для визначення ступеню його небезпечності.

Голова виконавчого комітету Всеукраїнської екологічної ліги Олена Шемет зазначила, що наша організація має великий досвід у розв’язанні проблем, пов’язаних з неправильним поводженням з відходами і готова співпрацювати з громадою у цьому напрямку. Вона акцентувала увагу на тому, що необхідно комплексно вивчити можливі екологічні ризики майбутнього полігону та розробити чіткі пропозиції щодо їхнього усунення.

image 8 saitПісля наради експерти ВЕЛ виїхали на полігон Київського картонного переробного комбінату, де на власні очі побачили його необлаштованість.

Відповідь Обухівської міської ради на запит ВЕЛ